Бившият капитан на Левски - Владимир Гаджев даде интервю пред

...
Бившият капитан на Левски - Владимир Гаджев даде интервю пред
Коментари Харесай

Гаджев: Костов има страхотни идеи за футбола, но не знам доколко са приложими в България

Бившият капитан на Левски - Владимир Гаджев даде изявление пред " Тема Спорт ", в което приказва по горещите въпроси на " Герена ". Той показа усещанията си от взаимната работа с Николай Костов при първия му престой отпред на " сините " и дали наставникът ще успее във втория си опит в Левски. Гаджев разяснява жребия на столичани в Лигата на конференциите, както и този за Първа лига.

Владо, какви са упованията ти за новия сезон? Ще успее ли Левски да се включи в борбата за купата?

-Бих споделил, че Левски има по-голям път от това да стигне до купата. Не мисля, че е нещото, което е най-важно за клуба. Винаги е хубаво и в действителност им го поисквам да са в битката за златните медали и с повече шанс и късмет да съумеят да стигнат до първото място, само че съгласно мен процесите, които би трябвало да се случат на " Герена " от финансова позиция, са по-важни.

А ще успее ли клубът в тази борба - да позволи финансовите си проблеми и да бъде затрупан прословутият дълг към Национална агенция за приходите?

-Да, постоянно съм бил оптимист за положението на Левски. Така и би трябвало да бъде. В последна сметка това води до позитивна развръзка. Надявам се в най-скоро време да се случи.

Това по-всяка възможност ще премине и през продажба на съществени футболисти...

-Това към този момент управлението на клуба ще реши и по какъв тъкмо метод да стане. Защото продажбата на футболисти надлежно води до намаляване на тима. Левски има доста класни играчи за нашите стандарти. При напускането на някои от тях тимът ще бъде отслабен. Вече въпросът е хората, които управляват клуба, да намерят салдото. Убеден съм, че това ще създадат и по този метод хем да се усъвършенства финансовото положение на Левски, хем и отборът да се намира в челото на класирането.

Правилен избор ли бе Николай Костов за нов треньор на Левски, защото преди този момент се загатваше името на Саво Милошевич?

-Много неща се говореха и в последна сметка каква е била истината, можем единствено да гадаем. Смятам, че Николай Костов е верен избор. Саво Милошевич го познавам като футболист, а като треньор не мисля, че щеше да бъде сполучлив вид. Предполагам, че управлението е преговаряло с други наставници и откакто се е спряло на Николай Костов, е решило, че той ще бъде най-хубавият избор. В последна сметка са значими резултатите и се надявам той да се оправи. Да съумее да построи още по-силен тим, с цел да може Левски да е по-напред в класирането в края на сезона.

Ти работи с Костов при първия му престой на " Герена ". Какви са усещанията ти за него?

-Това беше доста от дълго време и допускам, че от този момент се е развил, подобрил и осъзнал какво се е случило в оня интервал. Надявам се да е малко по-спокоен и да е схванал каква е българската реалност, тъй като до оня миг не беше работил в огромен наш клуб. Имаше известно напрежение, нека в този момент престоят му да е много по-успешен, което му го поисквам.

На какво държеше при работата си с футболистите?

-За дисциплината към този момент се загатна. Но не съм чул някой треньор да е споделил, че не държи на нея. Тези клишета са ясни. Дисциплината не се държи единствено от наставника, а и от самите футболисти. Всеки е експерт и би трябвало да бъде виновен по всяко едно време на денонощието, в случай че желае да реализира резултати. Така че тя не зависи единствено от треньора. На мен ми направиха положително усещане много неща в работата му. Държи доста на хранителния режим, а условията в подготвителния развой и концепциите му за футбола са страхотни. Въпросът е, до каква степен са използвани в България, тъй като нашето състезание е някак по-странно от останалите (смее се) и футболът, който се играе, е по-различен. Надявам се новият треньор да остане по-спокоен с цялото напрежение, което ще има в Левски, с цел да може да си свърши работата по най-хубавия метод.

Какво е мнението ти за жребия на Левски в Лигата на конференциите, където сините ще играят против спечелилия от двойката Хегелман - Шкупи?

-Винаги съм казвал, че жребият няма никакво значение. В последна сметка това са просто имена на клубове и въпросът е какво ще се случи по време на самите мачове. Благосклонен, сложен, тежък, това са първични приказки. Важното е футболистите до каква степен ще бъдат подготвени за тези дуели и по какъв начин ще се показват в тях. Не знам за какво в България продължаваме да твърдим, че има слаби тимове. За страдание към този момент няма такива, за които можем да кажем, че всеки един роден отбор ще завоюва против тях. Трябва да бъдем по-умерени в приказките си, футболистите да се приготвят и излизайки в мачовете, да са в най-хубавото си положение, с цел да отстраняват дадения противник.
 Наско сервира цветя на лобното място на Гунди и Котков
Наско сервира цветя на лобното място на Гунди и Котков

Мажоритарният притежател уважи легендите независимо

Какво мислиш и за старта на новото състезание, където Левски стартира с мачове против ФК ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив?

-Жребият е същият, както за Лигата на конференциите. Така или другояче ще би трябвало да играеш против всички тимове. По кое време на сезона, няма никакво значение. Всички стартират от еднакъв старт. Почти няма слаби тимове в шампионата и мачовете са непредсказуеми. Конкуренцията не е по никакъв начин неприятна и нека стане забавен шампионат. Зависи отново от това, до каква степен ще са отпочинали футболистите и по какъв начин ще са готови, тъй като паузата сред сезоните бе доста къса. Въпросът е кой тим ще съумее да се приготви най-добре за началото на акцията и по какъв начин ще влезе в шампионата.

Имаше ли състезател, който да отличиш през предходната акция?

-Да, няколко футболиста са, само че напоследък мощно усещане ми прави Асен Митков. Няма по какъв начин да не се види от хората, които схващат от футбол. Разполага с голям капацитет.

Останалите няма какво да ми вършат усещане, тъй като са потвърдени футболисти. По-скоро такова ми правеше по какъв начин Асен Митков се включваше, изключително в последните няколко мача. Посочвам него, тъй като множеството играчи в отбора са по-опитни и е ясно, че имат мощни качества. Доказали са се, а има и млади, които към този момент от много време играят за Левски. Най-важното е да не престават по този метод, да бъдат спокойни, тъй като имат нужната класа. Дано тимът да бъде и заздравен на избрани позиции.

Успя ли Ивелин Попов да се трансформира в водача на Левски?

-Той си е водач и няма с какво да съумява. Както по-рано споделих, Ивелин е от футболистите, които са потвърдили себе си и не е нужно да бъде хвален. Неговата игра не ми прави усещане, тъй като доста добре познавам качествата му. Със сигурност е хубаво, когато в Левски има такива играчи, както и Николай Михайлов, макар че не пази сега, те с опита си оказват помощ на младите. Полезно е за тима да има подобен вид футболисти, с цел да поемат тежестта от напрежението. Виждаме и голямото израстване на Анди Краев, който се трансформира в основен футболист за сините. Пропуснах да го загатна дружно с Асен Митков. Вдигна ужасно доста равнището си.

Колко ще липсва Филип Кръстев?

-Това ще забележим в течение на сезона. Филип Кръстев е футболист, който разполага с голям гений. Пожелавам му да се осъществя в чужбина, тъй като има качествата. Въпросът е какво му липсва, с цел да го направи. Играеше доста добре в Левски. Имаше и моменти, в които не се представяше на чак толкоз високо равнище, и то тъй като в дадени епизоди играеше негов вид футбол. Но несъмнено разполага с огромни качества и до каква степен ще липсва, можем да кажем, откакто минат първите няколко мача. Асен Митков не е неприятна опция. Също и Анди Краев, в случай че не бъде продаден, както и Асен Чандъров. Има футболисти, които да играят на тази позиция. Няма незаменими хора.

Как ще коментираш напрежението, което се сътвори сред почитателите и управлението след напускането на Станимир Стоилов?

-Доколкото знам, господин Стоилов самичък реши да напусне. Не съм чак толкоз във вътрешността в нещата, с цел да разясня създалото се напрежение. Каквото и да кажа, няма да съм съответен. Не съм наясно какво се изисква от двете страни и тъкмо какво не е наред.
 Левски гледа норвежеца в неделя, само че няма пари за неговото привличане
Левски гледа норвежеца в неделя, само че няма пари за неговото привличане

Мадс Санде играе на висота за Хагуесунд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР