Бившият капитан на Арсенал Тони Адамс смята, че клубът трябва

...
Бившият капитан на Арсенал Тони Адамс смята, че клубът трябва
Коментари Харесай

Бивш капитан на Арсенал иска Йозил да остане в отбора

Бившият капитан на Арсенал Тони Адамс счита, че клубът би трябвало да откри място за полузащитника Месут Йозил и да не го продава. Бъдещето на немския футболист непрекъснато се свързва отвън тима от Северен Лондон, макар че той кара към този момент седмия си сезон в отбора.

Йозил има на сметката си 254 срещи за “артилеристите”, само че много постоянно е оставян отвън огромните мачове поради непостоянната си форма. 31-годишният халф навлиза в последната година от контракта си и мениджърът на клуба Микел Артета продължава да не разчита на него, което още повече ускорява слуховете, че клубът ще се раздели с футболиста. Точно това не желае да се случи някогашният капитан на Арсенал Тони Адамс, който счита, че тимът би трябвало да откри мястото на Йозил и да го резервира в състава си.

Tony Adams on Mesut Ozil: " He’s a talent. The guy can win games. He’s a bit like Dennis Bergkamp, a World Cup winner and can open up doors. There would be a place in my team if they toughened up behind him to be honest with you. " [@talkSPORT]
— LTArsenal™ (@ltarsenal) July 17, 2020
“Като експерт, тези видове футболисти могат или да те създадат треньор, или да те съкрушат. Ако не постигаш резултати, а имаш такива играчи на пейката, които не използваш, всички ще те укоряват за това - признава пред talkSPORT някогашният бранител - Ако пък постигаш резултати, тогава никой не обръща внимание и хората ще кажат: “Той е непотребен, махай го”. Йозил е гений. Той може да печели мачове. Малко стилът му е като на Денис Бергкамп, печелил е и Световното състезание и може да отваря пространства. Работата на треньора е да вади най-хубавото от всеки състезател в тима, а не да го подценява и да споделя: “Ти не си добър, не те искам”. Ръководството би трябвало да каже на мениджъра с кои играчи разполага и с кои би трябвало да работи. Бяха платени толкоз доста пари за Йозил”.
Тони Адамс разяснява и различен от играчите на Арсенал, който не се показва на равнище - Давид Луис. Легендарният бранител призна, че бразилецът би бил призрачен сън за всеки един треньор и даже самият той би изпитвал усложнения, в случай че играе паралелно до него. ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР