Бившият кандидат-президент на Републиканската партия и новоизбран сенатор от щата

...
Бившият кандидат-президент на Републиканската партия и новоизбран сенатор от щата
Коментари Харесай

Ожесточена престрелка между Тръмп и Ромни след остра критика към президента

Бившият кандидат-президент на Републиканската партия и новоизбран сенатор от щата Юта Мит Ромни атакува яростно президента Доналд Тръмп, заявявайки, че той " не е заслужен за президентския пост " и дейностите му са отчуждили съдружниците на Америка.

Критичните забележки от републиканския претендент за президент от 2012 година идват в миг, когато той и други депутати се приготвят да заемат местата си в новия Конгрес, написа Агенция Франс Прес.

" С една нация толкоз разграничена, недоволна и ядосана, водачеството на президента с демонстрация на темперамент е безусловно належащо ", написа Ромни в публикация за " Вашингтон пост ".

Той прибавя, че дейностите на Тръмп са предизвикали " паника по света " и отчуждени обичайни съдружници в Европа.

Неговите мнения като че ли допускат, че Ромни се готви да поеме ролята на Джеф Флейк, отиващ си сенатор, очевиден критик на Тръмп.

Американският водач отговори на идната заран с релативно въздържан туит.

" Ето ни с Мит Ромни, и то толкоз бързо! Въпросът ще бъде дали той е идващия Флейк. Надявам се, че не ", написа той. " Много бих предпочел Мит да се концентрира върху сигурността на границите и толкоз доста други неща, където може да бъде потребен. Аз завоювах доста, а той не го направи. Би трябвало да е благополучен за всички републиканци “.

Това е най-новият поврат в връзки, затопляли се и изстудявали през годините. Ромни назова претендентът за президент Тръмп лъжец и шарлатанин през 2016 година Но предходната година той благодари на Тръмп за неговото утвърждение, когато Ромни се кандидатира за сенатор от Юта.

В публикацията си Ромни отбелязва, че не е подкрепил Тръмп като претендент на Републиканската партия през 2016 година Той твърди, че в началото е бил обнадежден, когато Тръмп причислил към кабинета си постоянни фигури като Джеймс Матис като секретар на защитата и Джон Кели като шеф на кабинета.

" Но като цяло неговото държание през последните две години, изключително дейностите му този месец, са доказателство, че президентът не е заслужен за този пост ", написа Ромни.

Неговите мнения даже провокираха онлайн оферти да се включи в президентската конкуренция през 2020 година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР