Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху преговаря за споразумение по делото

...
Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху преговаря за споразумение по делото
Коментари Харесай

Нетаняху преговаря за сделка по делото за корупция

Бившият израелски министър-председател Бенямин Нетаняху договаря за съглашение по делото за корупция против него. Това заяви в неделя човек, участващ в договарянията, съобщи Асошиейтед Прес.

Сделката, която може да бъде подписана още тази седмица, може да смъкна Нетаняху от израелската политическа сцена за години напред и да проправи пътя за конкуренция за лидерския пост в неговата партия " Ликуд ". Тя обаче ще спести на Нетаняху нескончаем правосъден развой.

Новината за съглашението обаче разгневи критиците на някогашния министър председател, които обявиха, че то ще подкопае върховенството на закона.

" Човекът, който унищожи доверието на обществото в основите на демокрацията по персонални аргументи, няма право на покупко-продажби ", написа в Twitter министърът на опазването на здравето Ницан Хоровиц. Той имаше поради опитите на Нетаняху след повдигането на обвиняването да хвърли подозрение върху израелската правосъдна система, като твърдеше, че тя е пристрастна и организира лов на вещици против него.

Пред дома на основния прокурор в Израел се събраха демонстранти на митинг против подготвяната договорка. Тя евентуално ще бъде оспорена в съда.

Бенямин Нетаняху е обвиняем за измама, корист с доверие и приемане на подкупи по три обособени каузи. Бившият министър председател, в този момент водач на опозицията, отхвърля да е направил нарушавания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР