Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се

...
Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се
Коментари Харесай

Комисията „НДК“: Мирослав Боршош не се яви, а Деница Златева отрече натиск

Бившият изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош отхвърли да се яви пред анкетната парламентарна комисия, въпреки да е задължен. Той упрекна в користолюбие депутатите, които разискват разноските на двореца за подготовката на българското европредседателство.

От предходната седмица Боршош е обвинен за пренасочване на 1,7 млн. лева към други действия, разнообразни от ремонта на НДК.

Един от претекстовете си да не се яви той изложи в статус във „ Facebook “. Според него съвещанието предумишлено е изтеглено с един ден и депутатите бързат.

В писмо до Народното събрание Боршош отхвърли обвиняванията за корист със средства и нарушавания при публични поръчки.

Той съобщи, че корист със средствата, дадени за европредседателството, няма.

Боршош написа и че някои народни представители в анкетната комисия са предубедени и наличието му през днешния ден може да се употребява и за други цели, а освен за изясняване на истината.

Заседанието на анкетната комисия стартира със скандал точно поради отсъствието на Боршош.

Депутати от Българска социалистическа партия и ГЕРБ се скараха чий човек е някогашният изпълнителен шеф на НДК, откакто чуха какво съдържа писмото му.

„ Този господин Боршош върти на пръста си вицепремиери и министър председатели, не зачита Парламента, какво да кажем повече? Скандално е! “, съобщи Румен Гечев (БСП).

„ Г-н Боршош е колкото е наш, толкоз и ваш, нали? “, попита Тома Биков (ГЕРБ).

Пред депутатите Деница Златева, която бе вицепремиер за европредседателството в служебното държавно управление, изясни, че не е освободила Боршош, тъй като в противоположен случай щяла да се наруши приемствеността.

Тя добави, че върху нея не е имало политически напън, нито тя е упражнявала политически чадър.

Бившият член на съвета на шефовете Марио Анастасов показа, че сдружението е ръководено еднолично, а Боршош е направлявал цялата информация, стигаща до съвета на шефовете.

Анастасов влезе в ръководството на НДК по времето на служебното държавното управление и остана там до месец май, когато бе освободен от поста.

В комисията бе изслушан и сегашния шеф на НДК Ангел Митев. Той показа, че по негови усещания към 3 млн. лв. от средствата за европредседатлеството не са отишли по предопределение.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР