Бившият изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и депутатът от

...
Бившият изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов и депутатът от
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ и бивш шеф на НАП официално вече са кандидати за финансовия надзор

Бившият изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Бойко Атанасов и депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова публично са номинирани за заместник-председатели на Комисията за финансов контрол (КФН), се вижда от уеб страницата на Народното събрание.

Това е вторият опит на ръководителя на регулатора Карина Караиванова да попълни комисията, която действа в понижен състав още от времето на предходния й началник Стоян Мавродиев. През юли Народното събрание отхвърли тогавашните експертни оферти на Караиванова, която по закон единстсвена има право да издига кандидатури.

Сега тя залага на хора, които имат политическа поддръжка в болшинството.

Диана Йорданова е претендент да оглави осигурителния контрол. От оповестената й биография се вижда, че тя е магистър по стопанска система от Великотърновския университет и магистър по математика. В представянето й Караиванова натъртва на това, че Йорданова демонстрира добра връзка при воденето на договаряния и умее да намира решения в сложни и комплицирани проблеми.

Бойко Атанасов, който сега е зам.-министър на финансите, е показан като човек с сполучлива 20-годишна кариера в Национална агенция за приходите, където израства от контрольор до изпълнителен шеф. Караиванова го предлага за началник на ръководство " Надзор на капиталовата активност ". Караиванова акцентира, че цени управническия му опит и познанията му в региона на данъчното облагане. Той е необятно различим като отличен експерт, насочен към съвършенстване и внедряване на най-нови и опростени процедури в интерес на бизнеса и жителите ", написа шефът на КФН до депутатите.

Според " Капитал " зад кандидатурата на Атанасов в този момент стоят Обединените патриоти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР