Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, срещу когото бяха водени няколко

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, срещу когото бяха водени няколко
Коментари Харесай

Ново дело срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони, против който бяха водени няколко каузи, още веднъж ще дава отговор пред съда за подкупване на очевидец по дело за компаньонки, съобщи Франс прес.

Съдът в южния град Бари насрочи първото правосъдно съвещание по случая за 4 февруари 2019 година

Процесът е обвързван със събития от 2008-2009 година, когато младият и упорит бизнесмен от Бари Джанпаоло Тарантини водел компаньонки на празненствата, проведени в жилищата на Берлускони в Рим и Сардиния, с цел да притегли вниманието му.

Обвинен в склоняване към проституция, Тарантини беше наказан на първа инстанция на осем години затвор, само че апелира и процедурата по обжалването още не е завършила.

Успоредно с това 82-годишният Берлускони е упрекнат, че е платил на предприемача " стотици хиляди евро, обезпечил му е правна помощ и работа ", с цел да не издаде в хода на делото най-пикантните детайлности от тези празненства.

Бившият министър председател към този момент е обект на правосъдни следствия и продължаващи каузи за подкупване на очевидци в Милано, Сиена, Рим и Торино. Той е упрекнат, че е платил милиони евро, купувайки мълчанието на участници в неговите празненства.

Както и при останалите каузи, медийният магнат не отхвърли, че е плащал на Тарантини, а изясни, че единствено е " оказал помощ на един човек и на семейство с деца, които са имали и към момента имат съществени финансови усложнения ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР