Бившият италиански премиер Джузепе Конте беше избран за нов лидер

...
Бившият италиански премиер Джузепе Конте беше избран за нов лидер
Коментари Харесай

Движение Пет звезди избра Джузепе Конте за свой лидер

Бившият италиански министър председател Джузепе Конте беше определен за нов водач на популисткото Движение " Пет звезди " (ДПЗ), съобщи ДПА.

Над 62 000 или 92,8 % от гласувалите подадоха онлайн бюлетината си в поддръжка на Конте, заяви представителят на партията Вито Крими.

Право на присъединяване в гласуването, което се състоя в новата интернет платформа " Скайвот " (Skyvote) в два дни, четвъртък и петък, имаха към 115 000 души.

ДПЗ е популистка, антисистемна партия, чиято запазена марка е гласуването по интернет на членовете й за установяване на курса на придвижването. В момента то има четирима министри в съдружното държавно управление на премиера Марио Драги. Крими беше краткотраен водач на партията от януари 2020 година

" Най-сетне усилената работа през миналите месеци даде плодове ", съобщи Конте във Facebook, откакто новината беше обявена. " Тези събития се оказват прелестна опция за демократично присъединяване. "

Бившият министър председател изрази и задоволството си от броя на гласувалите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано през седмицата ДПЗ одобри нови правила за избор на водач след вътрешен спор, траял с месеци. Макар и придвижването да опита да реши лидерския въпрос още преди няколко седмици, на това попречиха разногласия, разразили се сред Конте и съоснователя на партията Бепе Грило.

Грило, професионален комедиант, който през 2009 година влезе в политиката, упрекна Конте, че не има политическа визия и че наподобява е подготвен да скъса с движението/

В последна сметка двамата се схванаха, което стана на обяд в средата на юли, след който Конте показа към този момент признатите си оферти. Едното от тях беше ръководителят на партията да бъде единственият човек, виновен за избора и следването на политическата посока на придвижването.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР