Бившият италиански генерал от НАТО Джерардино дe Мео, известен като

...
Бившият италиански генерал от НАТО Джерардино дe Мео, известен като
Коментари Харесай

Повярвал в измама! Бивш генерал олекна с 200 хил. евро

Бившият италиански военачалник от НАТО Джерардино дe Мео, прочут като един от най-хубавите специалисти в контраразузнаването, призна, че е паднал в клопката на измамници в интернет, на които превел общо 200 хиляди евро.

71-годишният Дe Мео е прекарал цялата си кариера в шпионажа и в контрашпионажа, а също така командваше преди време базата на НАТО във Верона, както и най-големия атомен бункер в Италия.

Попаднах в клопката поради три почтени лайка във фейсбук. Когато разбрах, че съм излъган, беше като проваляне в пропаст. Не можех да допускам, че аз, тъкмо аз, след цялата си кариера в разузнаването и контраразузнаването, съм станал жертва на машинация по интернет, поради която изгубих 200 хил.евро ”. Това призна пред италианските медии Дe Мео. Той добавя, че в никакъв случай нито за момент не си е представял, че тъкмо него могат да го „ прекарат ” по този начин, че да не си даде сметка, че губи всичко. Това се случва, откакто някогашният военачалник „ се вързва ” на уверенията на измамниците за облаги от над 700 хил.евро посредством криптовалута. Те идват от страна на представяща се за китайска предприемачка Ейми Хуанг. „ Вместо това моите вложения се изпариха, не можах да си върна нито евро ”.

Когато някогашният военачалник прави недоволство пред Пощенската полиция, тя му споделя, че са съвсем нулеви очакванията да си възвърне парите. Затова някогашният шпионин взема решение да опише историята си на излъган, за да защищити други хора от рисковете в мрежата. „ Защото щом паднах в клопката аз, който съм прекарал живота си в следствията, то би могъл да падне всеки. За жал знам какво изпитва оня, който разбере, че е бил излъган – позор, меланхолия. Вече съм оказал помощ в прочут смисъл на други стотина души, излъгани като мен ”, добавя Дe Мео. Това прави посредством асоциация в Торино за подкрепяне на жертви на киберпрестъпността, написа " 24 часа ".

Жената фантом, която влезнала в контакт с някогашния военачалник по фейсбук, а по-късно и посредством уотсап, се показала за собственичка на компания за мебели от Германия. Тя убедила Дe Мео да влага в началото дребни суми от 1000-2000 евро, които по-късно му се прибирали с лихви. Спечелвайки доверието му, тя го подканила да „ отвори две платформи и да превежда от ден на ден пари ”- дотам, че в един миг той изгубил надзор над нещата. Стигнало се дори до там, Дe Мео да желае пари от сина си, който работи в областта на сигурността в информатиката.Синът му го предизвестил за заплахите, само че в този миг някогашният шпионин бил прекомерно вдлъбнат и бил тотално под въздействието на аферата. В последна сметка точно синът отворил очите на татко си, че ставало въпрос за машинация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР