Бившият халф на руския национален отбор по футбол Динияр Билялетдинов

...
Бившият халф на руския национален отбор по футбол Динияр Билялетдинов
Коментари Харесай

Русия мобилизира бивш халф на Евертън и бронзов медалист от ...

Бившият халф на съветския народен тим по футбол Динияр Билялетдинов е бил свикан като запасняк в армията. Новината идва в миг, в който на масата се слага въпросът дали за спортисти ще бъде правено изключение при частичната готовност, оповестена от президента на страната Владимир Путин, оповестява Дневник.

" Динияр фактически получи повиквателна. Сложно е да се приказва какви страсти изпитваме, тъй като той не е служил. Изкарал е военна работа, само че тя беше характерна - със спортна устременост. Това беше преди 19 години. Законът гласи, че би трябвало да се активизират хора до 35 години, а той е на 37. Предстои да се обясни дали е вярна тази повиквателна ", сподели бащата на някогашния футболист Ринат Билялетдинов пред РИА " Новости ", представен от Българска телеграфна агенция.

Динияр Билялетдинов е бронзов медалист от Евро 2008 в Австрия и Швейцария. Състезавал се е в някои от водещите тимове в родината си, както и в " Евертън ".

Министърът на спорта в Русия Олег Матицин съобщи, че някои спортисти ще получат отбрана от военна готовност. По думите му обаче спортната общественост като цяло няма да има привилегии.

" Спортът не може да бъде обособен в своя лична общественост, в която хората употребяват изключителни привилегии. Нашите спортисти, както и аз, би трябвало да покажем, че сме патриоти. Те обявиха поддръжката си за президента (Владимир Путин) още при започване на специфичната военна интервенция и показаха единомислещо мнение, че хората в спорта са едно цяло. Насреща сме за всички проблеми и задания, които страната взема решение сега ", съобщи Матицин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" В момента не мога да дам еднопосочен отговор за въпроса с мобилизацията. Разбирам, че спортистите и треньорите, които се приготвят за присъединяване на олимпийски игри, са нашият златен фонд. Може би ще има избрани подкрепи за някои категории спортисти, само че това би трябвало да бъде разисквано с държавното управление. Надявам се съветският спорт да продължи да се развива и в тази обстановка. "

Путин подписа декрет за частична готовност на 21 септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР