Бившият халф на Пари Сен Жермен Жером Ротен изрази разочарованието

...
Бившият халф на Пари Сен Жермен Жером Ротен изрази разочарованието
Коментари Харесай

Бивш халф на ПСЖ: Неймар и Мбапе имат проблем с манталитета

Бившият халф на Пари Сен Жермен Жером Ротен изрази разочарованието си от представянето на звездите на тима Неймар и Килиан Мбапе по време на загубата с 1:2 от Манчестър Сити в Шампионската лига. Двамата получиха някои от най-ниските оценки на " Екип " за въпросния дуел. Французинът беше оценен с 3, а бразилецът с 4.

" За мен става въпрос за физически проблем, произлизащ от манталитета. Отношението на някои играчи през второто полувреме не беше почтено за един полуфинал. Не бива постоянно да се нахвърляме върху Неймар и Мбапе, само че скърбя... Когато има дълга топка в полето на Сити в 50-ата минута и тези двамата се бавят три минути, до момента в който стигнат центъра на терена...не е обикновено. За мен става въпрос за душeвността. Не ми казвайте, че Неймар, Мбапе и Верати не са способни да поддържат високо физическо равнище в продължение на 60-70 минути. Ако казусът е подобен, дано се пренасочат към различен спорт. Разбира се, че е тежко да играеш против Сити. Да гледаш по какъв начин топката отива от ляво на дясно и от дясно на ляво 10-20 пъти... Разбира се, че е скучно. Но в случай че футболистите не се интересуват от това да завоюват топката, те навеждат глави и не поставят старания. Спомнете си защитната игра на Неймар и Мбапе против Байерн Мюнхен. Този път не я видяхме.

Неймар не беше задоволително добър освен в играта си, само че също по този начин и в държанието си. Той е талант, аз удостоверявам това, само че когато показваш такова отношение, когато губиш всяка втора топка, когато не се стараеш задоволително за тима и когато се караш на млад състезател (Мичел Бакер - б.р.), който изигра най-хубавото си първо полувреме в ПСЖ, това е недопустимо. Надявам се, че Леонардо и Маурисио Почетино могат да оправят държанието му. Да му се скарат и да го върнат в тима, може би това ще води ПСЖ до финала ", разяснява Ротен, който сега е анализатор за RMC Sport.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР