Бившият халф на Ботев (Пловдив) и ЦСКА - Георги Геореиев-Гецата

...
Бившият халф на Ботев (Пловдив) и ЦСКА - Георги Геореиев-Гецата
Коментари Харесай

Гецата: Искам повече чужденци у нас като Тобиас Хайнц

Бившият халф на Ботев (Пловдив) и ЦСКА - Георги Геореиев-Гецата - приказва пред " Тема Спорт " преди петъчния конфликт сред " канарчетата " и ЦСКА на " Колежа ".

Плеймейкърът разяснява дебюта на новия треньор на " жълто-черните " Душан Керкез, пропуснатата победа в последните секунди против Лудогорец в Разград и представянето на звездите Ивелин Попов и Тобиас Хайнц.

Г-н Георгиев, преди гостуването в Разград заявихте, че равенството би било триумф за Ботев Пловдив. На същото мнение ли сте и след мача?

- Трябва да съжаляваме. През първото полувреме Ботев игра все едно се изправя против Барселона или Реал Мадрид. Много страхливо, доста плахо. Но след почивката видяха, че противникът не е толкоз заплашителен и демонстрираха много добра игра. Най-много скърбя, че при 2:1 имаше няколко положения, при които, в случай че се беше дал последният пас, щеше да стане 3:1. Обаче футболистите избраха да приключват сами. За мен Ботев от доста време насам не играе групово като тим и това ще би трябвало да промени новият треньор. Защото и Лео Меси самичък не може да победи 11 от другия тим. Трябваше да вкараме трети гол и да се реши мачът. Защото другите неща беше ясно, че ще се случат, даже не желая да ги разясня.

Темата със съдийството ли?

- Коя друга? И предходната година при гостуването в Разград беше същото. Но не е моя работа да разясня, нали си има началник на съдиите. Въпреки че, колкото и шефове да се изредят, смяна няма. Цяла България видя какво се случи. Жалко е, тъй като успеха за Ботев щеше да е заслужена. Но отново споделям, ядосах се от тази липса на колективизъм при последния пас. След като си направил по-трудното, основал си числено предимство. Елементарни обстановки, които демонстрират, че към момента има нещо гнило в тима. Да му мисли треньорът.

Анализаторите се сплотяват към мнението, че Ботев Пд е посочил положителна смяна в дебюта на Душан Керкез. Съгласен ли сте с това изказване?

- Абсолютно. Това му е първи мач на индивида. Започна го малко уплашено, само че направи доста положителни смени и сподели, че бързо се ориентира в ситуацията. Дано да продължава в същия дух. Все още е рано за каквито и да е други оценки. Но просто си проличава, че треньорът е играл футбол. Не е като някои от предшествениците - Бруно Балтазар беше работил 11 месеца като месар. Затова и Керкез ми вдъхва доверие, както беше преди време с Копич. Просто имат осанката, профила на качествени експерти, играли футбол. А останалите през Валентич и така нататък са играли Ганкиното. Личи си, когато някой е треньор и когато е спуснат отнякъде с дрон да прави тази специалност. Там някъде в Черно море на скалите.

Очаквахте ли Ивелин Попов да има толкоз огромно въздействие върху Ботев след прекосяването му от Левски?

- За мен Ивелин Попов е следващото доказателство, че българите са по-добри от чужденците в съвсем всички наши тимове. Изключение може би е Левски, които имат мощни чужденци. Аз не съм срещу тези играчи, само че в случай че са качествени. А у нас множеството от тях с нищо не превъзхождат родните момчета. Кои вкараха головете за Ботев против Лудогорец? Попов и Красиан Колев - те несъмнено са нигерийци. Що се отнася до Ивелин, преди няколко дни имахме къс диалог, усеща се добре тук, спокоен и това проличава на терена. И най-важното е, че с това оказва помощ доста и на тима. За Попето знаем, че е футболист, въобще няма смисъл да разясняваме качествата му.

В ЦСКА сходна роля има Тобиас Хайнц. Как оценявате представянето на норвежеца?

- Различни футболисти са, тъй като Хайнц го употребяват и отляво, и отдясно. По-нисък е, по-мобилен и по-млад, несъмнено. Безспорно е чудесно попадение за ЦСКА. Аз нямам срещу такива чужденци, дори желая да ги има, тъй като подвигат класата и равнището. Имам срещу тези, които и те не знаят за какво са тук. Особено идващите от Африка, към набора им би трябвало да се прибавя и Данък добавена стойност от горната страна...

Били сте треньор на Станислав Шопов в юношеските му години. Защо той не съумява да се наложи на " Армията "?

- Аз ли да му дърпам краката?! Винаги съм казвал, че публиката на ЦСКА доста ще го хареса и поддържа, в случай че демонстрира максимума от опциите си. Но за жалост, времето минава, а той до момента не съумява да го направи. Надявам се да стартира. Технически е отличен, само че очевидно има проблем или при физиката, или при душeвността. Ако излизаш с терзание да играеш за ЦСКА, няма по какъв начин да стане, условията там постоянно са високи и би трябвало да ги покриваш.

Какви са упованията ви за петъчния конфликт сред Ботев и ЦСКА на " Колежа "?

- Хубаво е, че и двата тима са във напредък, тъй като в случай че се бяха срещнали преди няколко седмици, равнището щеше да е много ниско. Надявам се да стане прекрасен мач, допускам, че и стадионът ще се понапълни, което може единствено да е от плюс за българския футбол. ЦСКА игра изненадващо мощно против ФК ЦСКА 1948, Ботев също ми хареса в Разград, тъй че покачиха упованията ми, нека ги изпълнят.
 Ботев (Пд) отхвърли 300 000 евро за Точукву Нади
Ботев (Пд) отхвърли 300 000 евро за Точукву Нади

Предложението пристигнало от Белгия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР