Бившият грандхотел работи, макар че договорът с наемателя е изтекъл

...
Бившият грандхотел работи, макар че договорът с наемателя е изтекъл
Коментари Харесай

Синдик продава "Интерхотел Велико Търново" за 25 млн. лв.

Бившият грандхотел работи, въпреки че договорът с наемателя е изминал в края на предходната година

© Капитал " Интерхотел Велико Търново " (някогашният грандхотел в града) се продава за 25 млн. лева Това излиза наяве от обявата на синдика на " Интерхотели " - записаната в Плевен компания притежател, която беше оповестена в неплатежоспособност през май предходната година. Във банкрут е и най-големият заемодател на сдружението - Корпоративна комерсиална банка (КТБ). Търсената в този момент цена е за постройката и земята под нея, а самият търг с скрито наддаване ще се организира на 5 март. При малко по-ниска оценка преди няколко години парцелът се продаваше от частен правосъден реализатор, само че претенденти тогава нямаше.

На търг

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От октомври 2019 година синдик на " Интерхотели " е Венцеслава Стефанова, която размени назначения от синдика на КТБ Росен Милошев. Сега тя предлага на скришен търг неподвижен парцел от 14.5 дка в центъра на града дружно с издигнатия в него хотел. Сградата включва четири блока и спомагателна постройка за нощен бар и гаражи, като общата застроена повърхност е 4900 кв.м. Началната тръжна цена е 24.996 млн. лева и е равна на експертната оценка. Върху цената не се начислява Данък добавена стойност, само че възможният покупател ще би трябвало да заплати и разноските по прехвърлянето.

Това не е първият път, когато хотелът или елементи от него се оферират за продажба. Подобни търгове се проведоха поради задължения на " Интерхотели " още преди банкрута на компанията, само че претенденти нямаше. През есента на 2016 година да вземем за пример частен правосъден реализатор го беше оповестил за 17.7 млн. лева, което значи, че оценката е била по-ниска от сегашната.

Фалирал притежател

Продажбата от синдика в този момент се прави, защото имуществото е включено в масата на несъстоятелността на " Интерхотели ". Производството по неплатежоспособност на плевенското сдружение продължи към две години и половина и в последна сметка завърши през май 2019 година, откакто препоръчаният от притежателя възстановителен проект не беше позволен до разглеждане. Основният заемодател е КТБ, на която компанията дължи 23.5 млн. лева

Собственик на " Интерхотели " е ловешкият предприемач Георги Георгиев, който държи съвсем всички акции през сдружението си " Ди енд Ди Джи нефт продуктс " (преди " Генимекс ойл " ), което също е в неплатежоспособност. Георгиев купи някогашният грандхотел във Велико Търново от " Балкантурист Елит " (част от " Мултигруп " ), която го приватизира през 2001 година

Самият хотел работи и сега въпреки и с изминал контракт за наем. По последни данни от имотния указател, той е предан чартърен през ноември 2016 година за период от три години. Наемателят " Интерхотели Велико Търново " е благосъстоятелност на дъщерята на Георгиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР