Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запази пълно мълчание

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запази пълно мълчание
Коментари Харесай

Три часа и половина разпитваха Живко Коцен в Антикорупционната комисия

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев резервира цялостно безмълвие на излизане от Антикорпционната комисия. Разпитът на Коцев продължи над три часа и половина по следствието за " Митниците ", съобщи бТВ.

Самият Коцев излезе безгласен от постройката на Антикорупционната комисия. Полиция му оказа помощ да се качи в автомобила на неговите юристи - Даниела Доковска и Илиян Василев.

Неофициално, най-вероятно на следващия ден Коцев ще стане обвинен дружно с някогашната шефка на Митниците Петя Банкова и татко и наследник Стефан и Марин Димитрови, заяви БНР.

Адвокатът на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи - Илиян Василев разяснява тематиката.

„ Очаквам да присъствате и когато оправдаят господин Живко Коцев или когато прекратят обвиняването против него. Ние нямаме подозрение, че той не е направил никакво закононарушение, въпрос на време е да го потвърдим “, сподели Василев.

Според прокуратурата Коцев непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което бяха арестувани някогашният началник на " Митниците " Петя Банкова и посочения за контрабандист Стефан Димитров. Те са упрекна за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда.

Пред депутатите от особено основаната да проверява случая комисия ръководителят на ДАНС Пламен Тончев изясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца.

Според него арестуваните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали въздействие върху висши чиновници от Министерство на вътрешните работи, митниците и правосъдната система. Имали са връзки и с някогашните министри Бойко Рашков и Асен Василев.

Срещу помощта в каналите, те им предоставяли скъпи дарове. Организираната незаконна група успявала да работи на девет от най-важните гранични пунктове.

По думите на Тончев акцията на ДАНС е почнала още преди 2 години. Според ръководителя на ДАНС към 10 съдии, следователи, чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори са подпомагали активността на този канал.

ДАНС стартира разработка по канала още през 2022 година. Тогава в контраразузнаването се получава оперативна информация извън. Службите откриват, че Димитрови се познават с Живко Коцев, още до момента в който той е бил шеф на националната полиция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР