Бившият главен прокурор Иван Гешев няма да присъства на изслушването

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев няма да присъства на изслушването
Коментари Харесай

Гешев си спести изслушване в комисията Нотариуса със Сарафов и Цацаров

Бившият основен прокурор Иван Гешев няма да участва на чуването в комисията " Нотариуса " в деня, в който се очакваше депутатите да задават въпроси на тримата последни основни прокурори - включително Борислав Сарафов и Сотир Цацаров.

Гешев е изпратил писмо до комисията, в което афишира, че се намира в чужбина и имал " от дълго време планувано пътешестване отвън България ".

Той обаче декларира, че " на драго сърце ще отговори на всички въпроси ", в случай че го поканят на по-късно съвещание, което да се възнамерява след 10 април, " без значение от деня и часа ".

" С наслаждение ще отговоря на всички въпроси, респ. тематики, които ви интересуват. Още повече, че нямам законовите и институционални ограничавания, които бяха налице, когато бях основен прокурор ", написа Гешев в своя обява във Фейсбук.

Последната забележка очевидно е отпратка към досегашното държание на Гешев при привикванията му от депутати в предходните парламентарни мандати - при всеки съответен въпрос той отхвърляше да даде явен отговор всъщност, тъй като нямал пълномощия или не познавал в дълбочина производствата.

Заедно с Гешев, на чуване в комисията на Никола Минчев във вторник са привикани и актуалният основен прокурор Борислав Сарафов, както и някогашният Сотир Цацаров.

Последното съвещание едвам не се провали, откакто депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи в комисията взеха решение да неодобряват съвещанието.

Преди дни някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков разгласи, че има данни и за директна връзка сред групировките на Нотариуса и Еврото с " политическата власт, в това число с изпълнителната власт " в годините на дейната им престъпна активност.

Рашков отхвърли да уточни имена на съответни хипотетични техни настойници, само че уточни, че става дума за връзки с " представители на високо равнище от изпълнителнатавласт ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР