Бившият главен прокурор Иван Гешев даде своето мнение за прекратяването

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев даде своето мнение за прекратяването
Коментари Харесай

Гешев за “Барселонагейт”: Превръщаме се в тоталитарна държава

Бившият основен прокурор Иван Гешев даде своето мнение за прекратяването на делото “Барселонагейт ”.

“И на децата към този момент е ясно, че ме отстраниха, с цел да спре битката с политическата корупция и престъпността. Сега „ самостоятелните медии ” ще попитат ли Христо Иванов, Ивайло Мирчев, министъра на правораздаването Славов, Кирил Петков, Асен Василев, наведения Висш правосъден съвет и сие – това ли е тяхната правосъдна промяна, правова страна и господство на закона? ”, пита той в профила си във Фейсбук.

“Кога делата са на трупчета, когато се работи по тях или когато се приключват, с цел да не влязат в съд ”, добавя Гешев и приключва:  “Всъщност, няма смисъл. Бавно, само че несъмнено, се трансформираме в тоталитарна страна. Очаквайте закрепването ѝ и в новата Борисова конституция ”.

По-рано през днешния ден Софийска градска прокуратура разгласи, че няма доказателства Бойко Борисов да е направил закононарушение

В хода на следствието не са събрани каквито и да било доказателства, от които да бъде изработен единствен и безапелационен извод, че неподвижен парцел, находящ се в гр. Барселона, е закупен с парични средства, добити от закононарушение. Придобиването на парцела за сумата от 2 900 000 евро в Барселона от св. А. Чаушев е било направено по силата на контракт за мандат с комерсиално сдружение „ Т. Т. С ”. Видно от приложените писмени доказателства, че сдружението е разполагало с парични средства за закупуването на процесния парцел, които е придобило от комерсиалната си активност. Наблюдаващите прокурори са стигнали до извода, че не са налице доказателства да е осъществено действие по член 253, алинея 1 от Наказателен кодекс (пране на пари).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР