Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви, че все още смята,

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер заяви, че все още смята,
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер: С Путин трябва да се говори, няма друг начин

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер съобщи, че към момента счита, че другарството му с съветския президент Владимир Путин би могло да способства за преустановяване на войната в Украйна, съобщи ДПА.

„ Работили сме дружно и рационално в продължение на доста години. Може би това към момента би могло да помогне за намиране на решение посредством договаряния – аз не виждам никакъв различен метод “, сподели Шрьодер в изявление за организацията.

Шрьодер е другар с Путин още от времето, когато е канцлер от 1998 година до 2005 година, и продължава да работи за мажоритарно притежаваните от Русия компании, свързани с тръбопроводите „ Северен поток “ под Балтийско море, отбелязва Българска телеграфна агенция. Въпреки че назовава съветската офанзива против Украйна „ съдбовна неточност “, той не се е отрекъл от Путин.

Ръководството на Германската социалдемократическа партия затова го маргинализира, само че процедурата по изключването му се провали, напомня ДПА.

„ Вярно е, че това е измерение, което е друго “, сподели Шрьодер в отговор на питане за какво поддържа другарството си с съветския президент макар десетките хиляди починали и съветските военни закононарушения по време на войната в Украйна.

По думите му в един миг е изглеждало, че персоналното му другарство би могло да помогне за разрешаване на извънредно комплицирания политически проблем.

Ето за какво считам, че би било изцяло неправилно да забравим всички положителни неща, които се случиха сред нас в политиката в предишното. Това не ми е в стила и не правя такова нещо, добави той.

Шрьодер визираше посредническата си задача през март 2022 година, малко след началото на съветското нахлуване против Украйна, когато по думите на някогашния канцлер той първо се срещнал в Истанбул с тогавашния народен представител и сегашен министър на защитата на Украйна Рустем Умеров, а по-късно отишъл в Москва за диалози с Путин, показва ДПА. Тази самодейност обаче се провали.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР