Бившият германски канцлер Ангела Меркел беше удостоена с престижната награда

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел беше удостоена с престижната награда
Коментари Харесай

ООН награди Ангела Меркел за приемането на над 1 млн. бежанци

Бившият немски канцлер Ангела Меркел беше удостоена с влиятелната премия на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците " Нансен ", оповестява " Франс прес ".

Тя беше поздравена за решимостта си да пази търсещите леговище, до момента в който заемаше поста.

По време на ръководството на Меркел Германия е приела над 1,2 милиона бежанци и търсещи леговище през 2015 и 2016 година - в разгара на мигрантската рецесия, провокирана най-много от войната в Сирия.

Комисията за асортимент на ВКБООН приветства " водачеството, смелостта и състраданието " на някогашния канцлер.

По това време дамата, която беше отпред на немското държавно управление в продължение на 16 години, съобщи, че обстановката " подлага нашите европейски полезности на тестване, както рядко до момента. Това беше ни повече, ни по-малко филантропична нужда ".

Ръководителят на ВКБООН Филипо Гранди приветства решимостта на Меркел да отбрани търсещите леговище и да отстоява правата на индивида, филантропичните правила и интернационалното право.
 Меркел скастри Ердоган за
Меркел скастри Ердоган за " неприемливата " му политика с мигрантите

Не разговарял с Европейски Съюз, а стоварвал всичко на гърба на бежанците

" Помагайки на повече от един милион бежанци да оцелеят и да се възстановят, Ангела Меркел сподели огромна морална и политическа храброст " , посочи той и добави: " Това беше същинско водачество, призоваващо към нашата обща човещина, което застана твърдо против тези, които проповядват боязън и дискриминация ".

Тя сподели какво може да се реализира, когато политиците поемат верния курс на деяние и работят за намиране на решения на международните провокации, вместо просто да трансферират отговорността на другите, уточни още той.

Комисията за асортимент акцентира, че в допълнение към отбраната на хората, принудени да бягат от войната, Меркел е била движещата мощ зад груповите старания на Германия да ги одобри и да им помогне да се интегрират в обществото.

Наградата " Нансен ", която се присъжда всяка година, е основана през 1954 година в чест на първия висш комисар на Организация на обединените нации за бежанците - норвежкия откривател на Арктика и хуманитарист Фритьоф Нансен.

Меркел ще получи оценката и 150 000 $ парична премия на гала в Женева на 10 октомври.
 Юнкер уверен: Историята ще потвърди, че Меркел беше права за бежанците
Юнкер уверен: Историята ще потвърди, че Меркел беше права за бежанците

Иначе Австрия и Унгария щели да рухнат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР