Бившият генерален мениджър на Националната баскетболна лига Лили Борисова определи

...
Бившият генерален мениджър на Националната баскетболна лига Лили Борисова определи
Коментари Харесай

Лили Борисова: Уволнението ми е лична вендета на Тодор Стойков

Бившият общоприет управител на Националната баскетболна лига Лили Борисова дефинира освобождението й от поста като "лична вендета " от страна на президента на първенеца Левски Лукойл Тодор Стойков.

Борисова даде специфична конференция, на която в детайли и с обстоятелства изясни своята персонална позиция за престоя й отпред на Лигата и аргументите, довели до отстраняването й от Лигата.

"Според мен е персонална вендета на Тодор Стойков към мен, само че изрично изключвам Константин Папазов. Не съм сюрпризирана, а бях сигурна, че ще ме махнат още след края на предишния сезон. Изненадана съм единствено, че нямаше мотив и съответна причина ", сподели Борисова.

Тя добави, че Стойков даже си е разрешил да я заплашва.

"Беше също доста необичайно, че нито един клуб от Лигата не излезе да каже нещо съответно, няма никаква причина. Просто има едно статукво в българския баскетбол, което е непроменливо, а аз съм се пробвала да трансформира ", добави тя.
 Пресконференция на Лили Борисова @@@
Борисова е изкарала магистратура в Международната федерация по баскетбол (ФИБА) през юли 2017 година и има богати знания в спортния мениджмънт.

"Дойдох със познания, които желаех да приложа. Постът общоприет управител в никакъв случай не ми е бил самоцел. Не стоя пред медиите като непогрешим човек. След освобождението ми си направих изводите пред себе си и евентуално не съм дала най-хубавото. Средата е токсична, доста мъчно се работи в нея, изключително, когато си жена с страсти. Не съм експерт във всички области, имам недостатъци в маркетинга. Но в света няма експерти по всичко ", разяснява още Лили Борисова.

Когато е била назначена през предходната година тя е получила в началото две задания от предшественика си Иван Чолаков - да направи избор на телевизия, която да излъчва мачовете от шампионата, и да изследва добре Закона за спорта.

"След това ме упрекнаха, че съм си разрешила да договарям с други малките екрани - Нова телевизия и БТВ. Затова сега договорът с Българска национална телевизия е с по-лоши условия. Но това не е моя виновност, просто има слаб интерес към мачовете. Когато поех поста, желаех да има бистрота във всичко - това е най-важното. Чисто организационно предходната година беше много сполучлива. За мен като цяло нямаше доста кавги ", сподели Борисова.
Тя описа за проблемите във финалните плейофи, за персоналния й проблем с Константин Папазов, за прекратения втори мач и други детайлности.
 Пресконференция на Лили Борисова @@@
Борисова прикани БФБаскетбол да реши дали Лигата е част от централата или е независим орган.

Тя сподели, че се усеща огорчена от обвиняванията, че е подкрепяла избрани клубове.
"Не съм била за никой клуб и по тази причина горчивината в мен остава. Всички проблеми датират от плейофите през предходната година, само че в този момент идват резултатите ", добави Лили Борисова.
Тя разкри също, че писмото, с което е поискано да бъде свикано изключително заседание на Лигата за нейното освобождение, е юридическо нелегитимно.

"Това писмо е нелегитимно, всичко е направено целеустремено, с аморални и неетични подбуди. С 4 гласа от общо 9 гласоподаваха за освобождението ми. Въпреки всичко аз не желая да се връщам на поста. Искам да кажа, че те не могат да ми вземат любовта към баскетбола ", сподели Борисова.

"Обвиняват ме, че не съм осъществила финансов разцвет на Лигата, че не съм обединител. Не може да си обединител в среда, в която не желаят обединяване. Не мога да съм обединител на хора, които основават война. Обвиняват ме, че не съм престиж. Искам да попитам за тях кой е престиж? Ако кажат кой е персонално, аз ще застана до него и ще му оказвам помощ ", разяснява някогашният общоприет управител на НБЛ.

Борисова сподели също, че не е сигурна дали Валентин Златев, който е общоприет управител на Левски Лукойл, в действителност знае какво се случва в българския баскетбол.
"Не знам дали господин Златев е наясно, дали знае какво се случва. Бях сигурна, че ще ме махнат още предишния сезон. Отношението, заканите, приказките... Аз желаех среща с господин Златев, с цел да му обясня ", сподели Борисова.

Тя въпреки всичко приключи оптимистично и се надява да има по-добри времена за българския баскетбол.
"Няма клуб от деветте в Лигата, който да не изрази страдание, че съм освободена. Всичко сме наясно какво се случва и за какво се случва. Те има да дават отговор не пред мен, а пред личната си съвест и пред баскетбола. Надявам се на по-добри времена. Баскетболът се нуждае от свежи хора и морал. Оставам в баскетбола и ще продължа да оказвам помощ ", съобщи Лили Борисова.

Тя смята, че в този вид Лигата не е нужно да действа, а нещо би трябвало да се промени, с цел да стане тя работеща по-ефективно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР