Бившият футболист на Литекс и ЦСКА – Петрус Бумал вече

...
Бившият футболист на Литекс и ЦСКА – Петрус Бумал вече
Коментари Харесай

Бивш халф на Литекс и ЦСКА остана без отбор

Бившият футболист на Литекс и ЦСКА – Петрус Бумал към този момент е свободен сътрудник, откакто договорът му с съветския Нижни Новгород бе разтрогнат. Той изигра едвам 3 мача за отбора от лятото насам.

Камерунецът се причисли към отбора от Новгород в последния ден на летния трансферен прозорец в Русия, само че не съумя да се наложи в състава. 28-годишният отбранителен халф беше съотборник в Нижни с някогашния бранител на Локомотив Пловдив – Лукас Масоеро. Руският отбор сега е на нежеланата 13-а позиция в съветската Висша лига, единствено на точка пред Ростов на Али Соу и две пред УФА, заемащ 15-а позиция, която значи непосредствено изпадане.

След българската си случка, Бумал игра в Урал Екатерининбург и Ерзурумспор, преди да се озове в Новгород, където с изключение на редките шансове за изява, получи и травма, която му попречи да завоюва своето място. Опорният халф има 3 мача за родината си Камерун, само че не бе извикан в състава на "неукротимите лъвове " за идното присъединяване в Купата на африканските народи. Турнирът е точно в централноафриканската страна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР