Бившият футболист на Левски - Георги Славчев бе гост в

...
Бившият футболист на Левски - Георги Славчев бе гост в
Коментари Харесай

Георги Славчев смята, че трябва да се даде шанс на треньорското ръководство в Левски

Бившият футболист на Левски - Георги Славчев бе посетител в предаването "Код Спорт " по ТВ+. В него той показа мнението си за сегашната обстановка в столичния гранд.

"В последните години са много отрицателните страсти при Левски и ЦСКА. Искрено се надявам нещата да се усъвършенстват и двата клуба да си дойдат на мястото, което заслужават. Когато Левски и ЦСКА не са равнището, на което би трябвало, страда и националният тим, и българският футбол. Нека има повече мощни тимове, както сега е Лудогорец. Виждаме, че в Локомотив Пловдив се работи добре, а и освен там. Когато има повече същински мачове, повече битка в нашето състезание, се надявам, че ще се случат нещата и футболът ще притегля повече аудитория по стадионите ".

"Смятам, че би трябвало да се даде късмет на треньорското управление на Левски да доразвие този план. Върви се в вярната посока. Не чаках, че ще се случат нещата с магическа пръчка, тъй като въпреки всичко видяхме, че Левски отиде на подготовка с доста малко футболисти, множеството бяха юноши. Това е хубаво, би трябвало да се дава късмет на момчетата, които са минали през школата, тъй като в действителност те са бъдещето. Искаме да вършим футбол, желаеме освен Левски и ЦСКА, а и другите тимове да са на високо равнище, освен в българското състезание, само че и в Европа. За това би трябвало работа, да се дава късмет на българските момчета, да се притеглят класни непознати футболисти, които да оказват помощ и в действителност да са равнище над нашите играчи. А в последните години се взимат второ и трето качество непознати футболисти, които съгласно мен не оказват помощ доста за построяването на положителното име на българския футбол ".

"Tова е едно от значимите неща освен във футбола, а безусловно във всяко едно начинание. Правилната работа, верните хора, които управлението е избрало да правят спортните неща. Знаем, че президентът на Лудогорец преди не е бил от футболните хора. Важното е да постави верните хора, които схващат, да им се даде късмет, да им имат цялостно доверие. Не единствено в Лудогорец, а и в другите тимове. Да имат финансова непоклатимост и оттова нещата малко по малко се градят. Няма по какъв начин да не се случат при вярната работа ".

"Може би е вярна тъкмо тази градивна стълбичка - да се изчистят отговорностите, да се постановат млади футболисти, да се търсят непознати играчи, само че те да са качествени. По-добре да се вземат двама или трима качествени, в сравнение с 10, които са под равнището на нашите футболисти. Но за жал към този момент 10 години ги пишем нулеви. Казваме, че ще разчитаме на младите футболисти. Дава им се някакъв дребен късмет, по-късно споделят, че още е рано и не стават. И виждаме, че съвсем във всеки един български тим има юноши на Левски, които са най-качествените футболисти в съвсем всеки недодялан отбор. Трябва да им се даде повече късмет, повече време да се потвърдят. По-добре да загубим една година, в сравнение с както до момента - 10. При нас е било по същия метод. Ние не сме се родили научени. Работело се е вярно в школите, даде ни се късмет. Първата година в действителност не бяхме по този начин, както би трябвало, само че ни се даваше късмет. Почти всички от моята възраст бяхме и в младежкия народен тим. Бяхме и страховит колектив, което е може би другото значимо нещо. Постоянно бяхме дружно ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР