Бившият футболист на Байерн (Мюнхен) и германски национал Бастиян Швайнщайгер

...
Бившият футболист на Байерн (Мюнхен) и германски национал Бастиян Швайнщайгер
Коментари Харесай

Дортмунд загуби най-голямото си предимство, смята Швайнщайгер

Бившият футболист на Байерн (Мюнхен) и немски национал Бастиян Швайнщайгер вижда баварците като любимец в идното дерби с Борусия (Дортмунд) във вторник, защото стадионът на “жълто-черните” ще бъде празен. " Мачът ще се играе на стадион, за който знаем какво напрежение основава за гостите. Затова считам, че Байерн има преимущество, тъй като почитателите на Борусия няма да са там”, споделя Швайнщайгер пред телевизия ARD.

Първенството на Германия е първото от огромните в Европа, което се възобнови след пика на пандемията от ковид, само че се играе без аудитория.
 Футболът в нови условия докара до предстояща смяна
Световният първенец от 2014-а година обаче предизвика Борусия, като сподели, че този мач тъкмо ще покаже дали те могат да бъдат огромен тим освен за Бундеслигата, само че и в Европа. Бившият халф призна, че Борусия има няколко в действителност страхотни играчи, изключително за атакуваща игра, и уточни имената на Юлиан Брант и Джейдън Санчо. Но пък Байерн има още по-голям брой играчи на високо равнище, които могат да вземат решение такива мачове.

В дербито Байерн ще влезе с преднина от 4 точки и спокойствието, че даже и при проваляне ще остане на върха. Победата пък би ги изстреляла в позиция, която им подсигурява съвсем сигурна осма поредна купа в страната.

В събота Байерн размаза Айнтрахт с 5:2, а Дортмунд се промъкна с 2:0 над Волфсбург като посетител, без обаче да свети с атракциите, които посочваха преди спирането поради пандемията от ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР