Бившият футболист на Барселона Дани Алвеш е признат за виновен

...
Бившият футболист на Барселона Дани Алвеш е признат за виновен
Коментари Харесай

Бившият футболист Дани Алвеш е осъден на 4,5 г. затвор за изнасилване

Бившият футболист на " Барселона " Дани Алвеш е приет за отговорен в обезчестяване и е наказан на 4,5 години отнемане от независимост.

Алвеш ще би трябвало да заплати и 150 000 евро обезщетение на жертвата на закононарушението.

40-годишният футболист беше задържан в Каталуния през януари 2023 година и от този момент не е напускал ареста макар настояванията му да излезе на независимост. Съдът не ги одобряваше поради високия риск от бягство и укриване от правораздаването.

Алвеш е бразилски жител, а конституцията на страната му дава отбрана от екстрадиция при вероятно връщане на нейна територия.

Жената, която подаде сигнала против него, даде показания, че е танцувала с Алвеш и непринудено го е придружила в тоалетните на нощен клуб в Барселона в новогодишната нощ на 2022-2023.

По-късно обаче тя е поискала да излезе, а той не я е пуснал. Ударил я е, наругал я е и я е принудил да прави секс с него срещу волята си.

Първоначално Дани Алвеш твърдеше, че не е имал какъвто и да е полов контакт с нея. По-късно промени показанията си, като съобщи, че половият акт бил непринуден.

Адвокатите опитваха да убедят съда, че Алвеш е работил в алкохолно замайване и желаеха той да бъде оправдан или да получи минимално наказване.

Присъдата може да бъде обжалвана на по-горна инстанция.

Престъплението е осъществено единствено два месеца откакто Испания беше приела закон, който криминализира всеки полов акт без експлицитното единодушие на една от страните.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР