Бившият футболист Иван Иванов говори за предаването Арена спорт, след

...
Бившият футболист Иван Иванов говори за предаването Арена спорт, след
Коментари Харесай

Иван Иванов: За мен е чест и гордост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич

Бившият футболист Иван Иванов приказва за предаването " Арена спорт ", откакто стана ясно, че влиза в щаба на новия селекционер на националния тим Младен Кръстаич.

Бившият защитник съобщи, че за него е чест и горделивост да бъде в екипа на сърбина и разкри малко повече какви ще бъдат неговите функционалности в щаба.

" За мен е чест и горделивост да бъда част от екипа на Младен Кръстаич в националния тим. Най-важното нещо обаче е да бъда от изгода на треньорския екип и на момчетата, които ще бъдат в тима през този интервал. Мисля, че огромна част от тях ги познавам и мога да им бъда потребен. Говорихме един път с Кръстаич, само че ще създадем още една среща скоро, с цел да доизчистим това тъкмо какви задания ще изисква от мен. На първо четене би трябвало да отивам на оптимално доста мачове от шампионата през този месец. Ще създадем проект на кои тъкмо ", показа Иванов.

Настоящият треньор на юношите в Славия разкри малко повече и за персоналните си усещане от Кръстаич от времената, когато той играеше в Партизан, а сърбинът беше шеф в клуба.

" Като треньор към момента не го познавам добре, тъй като по мое време той беше към момента шеф. Говорили сме доста пъти за футбол. Той има блестяща кариера като футболист на доста високо равнище. За мен персонално, до момента в който той имаше управнически функционалности всичко функционираше доста добре. Мнението ми е напълно положително. Мога да кажа, че той дружно с треньора по това време оказаха доста положително въздействие върху моята кариера, по този начин в този момент се усещам задължен да му оказа помощ. Той има потребност от локален човек, който да го вкара, въпреки че ние сме балканци. Манталитетът е сходен. И те имат същите проблеми като нас, само че те разполагат с по-класни футболисти ", разяснява футболист №1 на България за 2013 година.

Иванов, който в своята кариера записа 41 дуела за националния тим приказва и за това какво съгласно него би трябвало да се промени у актуалните футболисти на " лъвовете ".

" За мен първо би трябвало да се втълпи на играчите, че могат да играят подобен футбол, с който да се надиграват със противниците. Ще бъде мъчно и още веднъж може да се стигне до някой отрицателен резултат, само че по-добре е самите футболисти да имат вяра, да знаят какво вършат с топката, да основават положения, да притискат противника, а не просто да бъдат боксова круша за 90 минути и единствено да се пазят. Това ще бъде едно от главните неща. Да има организация, всеки да знае какво прави и да се нападна постоянно ", съобщи Иванов.

Бившият защитник разяснява и изявлението на новия селекционер, който при представянето съобщи, че в случай че самият той е по-голям родолюбец от всички футболисти, то има проблем

" Така е. Аз съм бил в Сърбия и там първо дават благо и драго за страната си и по-късно за тях. При нас българите като нрав и национализъм сме една крачка по-назад и може би това, което той сподели е правилно ", показа Иванов.

Бившият футболист, чиято кариера мина през тимове като ЦСКА, Партизан, Базел, Локомотив Пд, Берое, Панатинайкос и други разкри и какъв брой време ще му бъде нужно на Младен Кръстаич, с цел да реализира триумфи.

" Нещата са доста сложни. Някой път могат да се случат доста бързо. Зависи от напасването сред треньора и играчите. Аз доста пъти съм казвал, че в случай че треньорът има влияние върху играчите, месец два са изцяло задоволителни, с цел да се види смяна. Знаем, че работата в националния тим е малко по-оскъдна, само че няма значение. Когато един състезател на националния тим чака с неспокойствие да пристигна лагер, дата и мач за страната си и да бъде извикан, тогава нещата ще наподобяват доста по-добре ", приключи Иванов.

Автор: Стефан Георгиев

Какво още показа Иван Иванов, гледайте във видеото

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР