Бившият футболен съдия и настоящ президент на футзалния Черно море

...
Бившият футболен съдия и настоящ президент на футзалния Черно море
Коментари Харесай

Скандални разкрития на делегат как се печели конгрес на БФС

Бившият футболен арбитър и сегашен президент на футзалния Черно море Мания Мартин Балулов направи съществени разкрития за протичането на вчерашния конгрес на БФС. Той описа кои съгласно него са способите, с цел да се завоюва вота.

В разкритията си пред сътрудниците от dsport.bg Балулов е безапелационен, че преизбирането на Борислав Михайлов е нелегално и би следвало да има балотаж.

„ За нарушаването на устава няма да вземем отношение, има си съдилища. По-скоро желая да опиша по какъв начин е технологията за печелене на един конгрес. Технологията на морално-бедните хора, ръководещи сега БФС. Първо, стартира с това да понижат клубовете, които могат да гласоподават за врага. Двайсетте тима, които са от Пиринска Македония. Очевидно те ще гласоподават за България. Услужливо комисията към БФС им намира пропуски в документите и не ги позволява до Конгрес. Лишават Бербатов от 20 гласа. Той има 230, като добавиш – 250 на 240. Боби щеше да върви да се пенсионира.

„ Второ, Боби Михайлов и ръководещите си продадоха душата на Движение за права и свободи. Ще кажа за какво. Освен изнесените обстоятелства, че компании на Пеевски са строили Бояна и доста футболни обекти на БФС, няколко дни преди конгреса инцидентно в избрани уеб сайтове започнаха да излизат компромати за Бербатов. Депутатът на Движение за права и свободи Камен Костадинов беше избран от ръководещите да води конгреса. Четвърто, комисиите, които генерално контролираха процеса към изборите бяха цялостни с фрагменти на Движение за права и свободи от региони, където те главно имат болшинство – Силистра, Шумен, Разград и така нататък Всички тимове от тези региони под строй гласоподаваха за Михайлов и по този метод Движение за права и свободи се бяха нагърбили да завоюват конгреса. Комисиите, които трябваше да контролират самия избор, бяха доминирани от чиновници на Движение за права и свободи. Хора, които взимат пари и са предопределение на постове. Давам примерно комисията за Варна беше ръководена от шефа на съдиите в Шумен Румен Вичков. Комисията за София беше от един тим, който излезе с 20-минутен клип какъв брой е популярен Боби Михайлов. Тези две комисии бяха сигурно ръководени от техни чиновници. За Пловдив и Търново не мога да кажа, тъй като не ги познавам. Тези най-малко ги знам “.

„ Направихме скандал, че не може чиновници на БФС да броят гласовете. Накрая Венци Стефанов го потуши, като отиде да каже на Камен Костадинов „ Хубаво, остави ги, дано има наблюдаващи “, тъй като чакаха, че ще бият с доста. Хора, като Стилиян Петров се подредиха като ученички на 2 метра от броящите, с цел да видят дали хиксчето ще бъде маркирано вярно или не. След което, към този момент когато видяха, че не могат да манипулират данните се оказа за тях доста неприятно, тъй като гласовете бяха доста близки и то бяха толкоз близки, че не им стигна един глас, с цел да завоюват на първи тур и трябваше да отидат на балотаж. И тогава към този момент пристигна голямата безочливост. Преди това споделиха „ трябват ни 242 “, а имаха 241. Десет минути отмора. Ходиха вътре, влизаха-излизаха и най-после като ръководителят на генералната изборна комисия излезе и сподели, че Михайлов е спечелил, си помислих, че Бербатов е спечелил. Толкова тъжно го сподели. Те виждаха, че са изгубили, просто взеха решение да отсрочат момента на загубата и да кажат „ ето, ние имаме 241 и печелим “. Накрая като не можаха след всичките си мазни номерца да завоюват, оповестиха противозаконен резултат “.

„ Естествено, че интегралната бюлетина донесе повече гласове на Бербатов. Аз ще опиша по какъв начин се гласуваше, преди този момент. Интегралната бюлетина беше употребена на този конгрес за избора на президент, само че преди избора за президент има избори за комисии. Тези изборни комисии наблюдават процеса, обработват резултатите. Всички това преди тези избори се случва с повдигане на картонче. Значи делегатите в зала 1 на НДК, която е голяма и подвигат едно картонче. Има обаче квестори, които по зони броят. Тези квестори са чиновници на БФС. Те отиват при Неделчо Михайлов да му оповестят резултатите. Той на едно листче смяташе. Взима това листче и го дава на Камен Костадинов. Ако не се гласоподава с интегрална бюлетина, а по този метод, по какъв начин ще бъде почтен вотът? Служители на БФС броят на разум, дават на Неделчо Михайлов резултатите и той на листче ги предава към служителя на Боби Михайлов Камен Костадинов? Няма по какъв начин да не се борим за интегрална бюлетина. Единственото гласоподаване, което нямаше по какъв начин да подредят, беше с интегралната бюлетина вътре в заличката, тъй като там човек е със свободна душа. Може да приказва всичко, само че отива в стаичката и пуска бюлетината “.

„ Ще кажа и още нещо, тъй като е тъкмо по тематиката за стаичките. След гласуването, до момента в който се чудиха по кой път да поемат – дали да отидат на балотаж или да измислят тази подигравка с този глас, излизам отвън НДК и слушам една група делегати от региона на Габрово и Велико Търново, на които им беше набивано канчето, бяха обиждани и нападани от Георги Трендафилов – шефа на габровския футболен съюз. Защото са си разрешили да обещаят да гласоподават за Боби Михайлов, а най-после се е открило, че не е по този начин. Луд скандал. Говореше се: „ идващия път ще ви накарам да гласувате с телефони, защо ги храним, защо ги поим, най-после да вършиме каквото си желаете. Накрая хора – президенти на тимове, свити се чудят по кой път да заловен “.

„ Аз бих споделил макар всички мои познати, които са натъжени, че вярата е жива. За мен съдът ще събори конгреса поради това, че нямат нужния глас от присъстващите да победят без балотаж. Даже и съдът да вземе друго решение, ще създадем нова подписка на 1/3 от клубовете, отново ще има конгрес и пътят, който е поел Боби да си върви, ще стане още по-ясен. Няма по какъв начин да стане. Където е тръгнало, ще продължи да тече. Много тимове, които видяха, че работата е на кантар, самоуверено ще гласоподават за Бербатов. Много хора споделяха, че той няма да успее да събере гласове. Сега към този момент на идващия конгрес дали ще е след месеца, два или три, хората ще видят, че смяната е тук. Няма по какъв начин да се случи една тайфа и клика от хора да тормозят целия спорт “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР