Над 1000 бомбени заплахи до училища и други институции в

...
Над 1000 бомбени заплахи до училища и други институции в
Коментари Харесай

Над 1000 бомбени заплахи са получени за ден в училища и институции в Словакия

Над 1000 бомбени закани до учебни заведения и други институции в Словакия са получени на 7 май , заяви BBC.

Сигналите са провокирали всеобща евакуация, а словашката полиция се пробва да откри причинителите. Броят на доказаните закани нараства.

Полицейски екипи с кучета и специалисти по неутрализиране на бомби са били извикани неведнъж в цялата страна.

От полицията оповестиха, че имейли от неизвестен адресант са почнали да идват към 17:00 ч. на 7 май, в които се е твърдяло, че експлозиви се съхраняват в стотици учебни заведения в цялата страната.
 Сигнал за бомба в норвежкия парламент
Сигнал за бомба в норвежкия парламент

Депутатите обаче продължиха разискванията си

Властите не прецизират какво още се съдържа в заканите, само че съгласно локални медии имейлите са написани на словашки, изпратени са от съветски имейл адрес и са ориентирани към това, което създателят разказва като " врагове на исляма ".

Учебните занятия бяха прекратени, защото профилирани екипи проверяваха сигналите. По-голямата част от тях бяха изпратени до учебните заведения, само че националната полиция на Словакия разгласи в обществените медии, че минимум 110 банки и 40 магазина за електротехника също са получили бомбените закани.

От полицията обясниха, че работят интензивно, като си сътрудничат със службите за сигурност, с цел да разпознава тези, които стоят зад заканите.

Длъжностни лица обявиха, че третират заканите " като изключително тежко закононарушение на терористична офанзива ". Извършителят го заплашва пожизнен затвор, в случай че бъде хванат.

Тези закани идват на фона на 120 сходни имейла, които са изпратени до учебни заведения в региона на Братислава предходната седмица.
 Евакуираха второто по величина летище в Дания поради бомбена опасност
Евакуираха второто по величина летище в Дания поради бомбена опасност

Има задържан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР