Бившият футболен национал Велко Йотов е правилният човек, който може

...
Бившият футболен национал Велко Йотов е правилният човек, който може
Коментари Харесай

Единственият българин, играл в Аржентина за Меси и Марадона

Бившият футболен национал Велко Йотов е верният човек, който може да разяснява международната купа на Аржентина. Юношата на Левски е единственият българин, играл в южноамериканската страна и то в родния клуб на Лионел Меси – Нюелс Олд Бойс. Велко Йотов разяснява, че със извоюваната купа в Катар Меси и Диего Марадона към този момент вървят ръка за ръка на върха в йерархията на аржентинския футбол.

" Докато бях в Аржентина съществуваше единствено един единствен – Диего Марадона. Той към момента продължава да бъде номер 1 за по-старото потомство. Но сега считам, че той и Меси към този момент вървят ръка за ръка. Не считам, че в миналото в Аржентина ще слагат Меси или Марадона на по-високо равнище. Те са с друга харизма. Единият по неговия щур метод, а другият е по-смирен. На Диего обликът е на неприятното момче, а на Меси – на положителното. Меси не съм го виждал да работи по подобен работлив метод от дълъг интервал от време. Специално за националния тим на Аржентина “, сподели някогашният нападател и разяснява първите си срещи с Лео Меси на подготвителното игрище в Росарио.

" Ние в Росарио тренирахме с юношите на едно и също място. След тренировки на път за съблекалнята минавахме тъкмо през игрищата, където упражняваха юношите. Защото по това време всички говореха, че има някакъв страховит фъстък, който прави фантастични истории, макар че топката е малко по-голяма от него. Минавали сме и сме се спирали да го гледаме. Естествено, би трябвало да разберете, че като него имаше още доста деца. Но в този миг никой от нас не е мислил, че той ще бъде идващият неповторим футболист “, сподели още някогашният национал.

Повече от 20 години Йотов живее и работи в Съединени американски щати, където развива повече от сполучливо футболна школа. А в последните години така наречен " сокър “ се развива с бурни темпове и стартира да „ завладява “ обичайните американски спортове – баскетбол, бейзбол, американски футбол и хокей на лед.

" През 2005 година започнахме с 60 деца, в този момент сега имаме 9000. Не се занимаваме с професионален футбол, а с детски. Опитваме се да развиваме деца, да им даваме опция. Повечето от тях идват, с цел да станат положителни футболисти и да влезнат в лицей. Имаме деца, които са играли за националния тим на Съединени американски щати в разнообразни възрастови групи – приказвам за девойки и момчета. Имаме и такива, които подписаха професионални контракти с тимове от МЛС. На равнище детски футбол това е най-бързо развиващият се спорт в Америка. Превзе всички други спортове. По последна статистика бяха над 20 милиона деца, които практикуват футбол. Сега считам, че са повече по-късно Световно състезание в Катар. Очакваме ужасно развиване и в идващите 4 години до идващото Световно състезание. Аз съм шеф на цялата академия на клуба, като почнеш от 4 до 12-годишна възраст и всеки ден получавам по минимум 15-20 мейла от родители, които желаят децата им да упражняват при нас. Ние сме най-големият клуб в Атланта и в целия щат Джорджия “, добави Велко Йотов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР