Бившият френски президент Франсоа Оланд представи книгата си снощи по

...
Бившият френски президент Франсоа Оланд представи книгата си снощи по
Коментари Харесай

Франсоа Оланд: Можех да победя Макрон, но не исках

Бившият френски президент Франсоа Оланд показа книгата си нощес по France 2, която от през днешния ден е в книжарниците. В нея той пази резултатите от петгодишния си мандат, като дава някои уроци на своя някогашен министър и правоприемник, написа " Paris Match ".
В предаването и пред водещата Ан Софи Лапикс Франсоа Оланд приказва за книгата си " Уроците на властта " и напомни за деня, в който се отказал да се кандидатира за президентските избори. В книгата си Оланд декларира, че това са " най-дългите седем минути " от живота му. " За да се спреш на решението да се откажеш да бъдеш президент, е мъчително ", изяснява някогашният държавен глава.
" Това беше мой дълг, тъй като аргументите, които ме накараха да не бъда претендент, бяха политически: левицата се разцепи, оповестиха кандидатурата на Емануел Макрон, от десницата споделяха, че ще бъдат във втория кръг с крайната десница ". " Изборът би бил да гласувате за дясната или крайнодясната опасност ", изяснява Франсоа Оланд, който твърди, че е направил " жертва ". " Аз направих избора умишлено, знаейки аргументите " споделя още той. " Бих могъл да защитя персоналния си интерес, бих могъл да имам тази фикс идея да бъда претендент, без значение от следствията. В един миг мислех, че защото аз бях президент на Републиката, имах по-голямо обвързване ", аргументира се той още веднъж.
На въпрос на Ан Софи Лапикс, че съгласно него Емануел Макрон не го е победил, и че е могъл да го биете на тези избори Оланд дава отговор " Можех, само че не го желаех. Какъв щеше да е резултатът. Нито аз щях да печеля нито той. Днес щяхме да имаме президент, който да води още по-твърда политика, от тази, която води сега Макрон ", сподели още Франсоа Оланд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР