Бившият финансов министър Владислав Горанов излезе с екстравагантна версия защо

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов излезе с екстравагантна версия защо
Коментари Харесай

Горанов: Подозирам сговор между Кирил Петков и Иван Гешев за ареста ни

Бившият финансов министър Владислав Горанов излезе с екстравагантна версия за какво се е стигнало до ареста му дружно с експремиера Бойко Борисов и ПР специалиста Севделина Арнаудова по делото за рекет на хазартния необут Васил Божков. " Подозирам, че има сговор сред премиера Кирил Петков и основния прокурор Иван Гешев, тъй като с този арест министър председателят лиши опцията на своите политически сътрудници да приказват за господство на правото. Това деяние трансформира непремереното, само че законно влизане в президентството в детска игра ", разсъждава Горанов.

Той изрично отхвърли изказванията на хазартния необут Васил Божков, че е вземал пари от него против по-благосклонно отнасяне на бизнеса му. " Тук е най-големият абсурд е, че законът е явен, като се изключи че по време на Орешарски в закона са били изпуснати лотариите. Промените на Менда Стоянова, за които доста се приказва, единствено прибавят лотариите. Комисията по хазарта с разпоредбите си е позволила по-облекчено облагане на хазарта в несъгласие със закона. Доживяхме някой да рекетира Божков и дори да го заплашва и той дори да изпитва боязън ", ехидно разяснява той. Горанов не знаел за какво Божков се обръща към него с галеното Влади.

Бившият финансов министър не се счита за виновен за грешките на комисията по
хазарта, тъй като по закон не бил задължен да я управлява. Той призна, че в случай че не е бил абсурдът сред някогашните съдружници - Васил Божков и братя Найденови, може би и до момента нямаше да се знае, че в хазната липсват над 700 млн. лева от по-ниското облагане на хазарта. " Нищо не подсказваше, че има неверно облагане, тъй като приходите от хазарт всяка година нарастваха поради голямата реклама на този бизнес и пристрастеността на хората. Грешка може би беше, че се предоверихме на ръководителя на комисията по хазарта, назначен по времето на Орешарски, само че ГЕРБ постоянно е държал на приемствеността ", сподели още Горанов. Той бил поел политическата отговорност за този пропуск с отстраняването си от поста. За наказателна отговорност занапред ще се схваща.

Горанов разкри, че е бил задържан в дома си в София, където е имало и обиск.

Горанов не пропускаше при всеки комфортен случай да нападна кабинета на Кирил Петков. Той посъветва правосъдния министър Надежда Йорданова да се самосезира и да разбере кой и за какво в Агенцията по вписванията е качвал неразбираемо сканирани финансови документи на компаниите на Васил Божков. Всичко това обаче се е случвало тъкмо по времето на ръководството на ГЕРБ и е от дълго време известно. Горанов не разяснява за какво тогава не е видяно това отклоняване от закона и не е потърсена отговорност.

" Беден не съм, живеех с министерска заплата, в този момент пребивавам със заплата, близка до министерската, която ми заплаща частен индивид, " сподели той.

Горанов отхвърли да разяснява борбата за нов началник на Българска народна банка, само че означи, че " ГЕРБ няма да взе участие в изнасилването на последния стожер на страната - Българска народна банка ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР