Бившият елитен рефер Антон Генов бе специален гост в предаването

...
Бившият елитен рефер Антон Генов бе специален гост в предаването
Коментари Харесай

Антон Генов: ЦСКА и Левски не са играли финал от 17 години, в родния фубтол нещо куца

Бившият първокласен рефер Антон Генов бе специфичен посетител в предаването " Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Той приказва за идния край за Купата на България сред Левски ЦСКА и си спомни за последния сходен мач, който бе управителен от него през 2005 година.

Оттогава двата родни гранда не са имали опция да играят един против различен в сходен конфликт за пряк трофей, а съгласно Генов това демонстрира, че нещо в родния футбол куца.

" 17 години минаха от оня край. Все едно беше през вчерашния ден. Всички мачове в професионалния футбол и мачът на мачовете както е ЦСКА – Левски за родния футбол, си ги припомням в детайли. За този мач си припомням, бих споделил една мисъл на Иван Славков, който тогава беше президент на БФС, тогава той сподели: ”Какъв край единствено! Имаше пердах, голове, жълти и червени картони, и дузпа.” Това е в едно изречение. Стана страховит мач. ЦСКА беше първенец, доста българи играеха в двата тима за разлика от в този момент. Имаше и много класни чужденци. Лидери бяха Боримиров за Левски и Янчев и Христо Янев за ЦСКА. За страдание Янчев и Йордан Тодоров получиха червени картони, изцяло заслужени съгласно мен. Елин Топузаков и той получи червен картон. Накрая имаше и пердах малко, тъй като беше в последните минути. След една офанзива за ЦСКА и нарушаване, което бях свирил, стана меле в наказателното поле участваха Ибрахима Гай и Иванков, взех решение да не пъдя повече хора, тъй като картоните щяха да станат пет, а мачът приключваше. Беше доста забавен и запаметяващ се край и Левски напълно справедливо съумя да победи ", разяснява Антон Генов.

" Еуфорията сега е огромна и изцяло справедливо. Това са двата най-големи тима в България с най-вече аудитория. Това е ясно. Винаги съм желал да управлявам мачовете пред цялостен стадион тъй като футболът е за хората. В последните 10 години хегемон в България е Лудогорец, само че за мен двата най-големи тима ще си останат Левски и ЦСКА. Надявам се, че почитателите ще изпълнят стадиона и ще стане един прекрасен мач. Двата колоса в България не са се срещали на край към този момент 17 години, което значи, че нещо в родния футбол куца. Нещо куца при тях, куца в организацията, куца във футбола радикално. Най-вероятно куца нещо и в школите на тези два тима. Трябва всеки да си намерения и да си направи изводите за себе си. Президенти, треньори и въобще всички, които участваме в този развой. Ако би трябвало и съдиите, управлението на Съюза. Всички до един, които вземат участие в тази игра”, продължи някогашният рефер.

„ ВАР оказва помощ от тази позиция, може би ще бъде факсимиле, само че ВАР оказва помощ, с цел да има по-голяма правдивост. С тази система към този момент не могат да бъдат позволени голове от засади, което е доста значимо. Виждате какъв брой тънки моменти има в днешно време. Асистент съдиите доста мъчно могат да преценяват ситуацията за засадата. С тази система премахнахме головете, които се получават от засади. Изчистват се много ситуациите в наказателното поле. Тук е доста мъчно да има контакт сред състезателите, игра с ръка, която да не се види. Основната неточност, която виждам освен у нас, само че и по света е, че реферите прекомерно доста се доверяват на ВАР-съдиите и тази система. Има очевадни положения в наказателното поле, а реферите чакат надали не някой да им каже, с цел да ги отсъдят. По наше време нямаше такава система и ние свирехме положенията”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР