Бившият двукратен шампион на UFC, Даниел Кормие смята, че от

...
Бившият двукратен шампион на UFC, Даниел Кормие смята, че от
Коментари Харесай

Кормие: Умен ход, че не отнеха титлата на Хабиб

Бившият повторен първенец на UFC, Даниел Кормие счита, че от UFC са взели вярно решение да разрешат на Хабиб Нурмагомедов да задържи купата си.

Нурмагомедов е първенец в леката категория, само че разгласи отдръпването си от спорта, откакто победи Джъстин Гейджи в UFC 254. Въпреки това, президентът на UFC, Дейна Уайт сподели оптимизъм и счита, че ще забележим още веднъж " The Eagle " в Октагона.

Кормие, който дълги години тренира с Нурмагомедов в American Kickboxing Academy, обаче се съмнява, че руснакът още веднъж ще стъпи в клетката. Но и схваща желанието на Уайт да вкара назад една от най-големите си звезди в клетката.

" Дейна Уайт и UFC се надяват Хабиб да желае да се върне, само че както ви споделих към този момент - той си е дал думата и това факт. Знам, че едно негово завръщане ще е доста печелившо. И няма да го осъждам, в случай че го направи. Той е на 32 години и може да победи всеки в света. Но има някои неща, за които дадеш ли заричане, одобрявам ги за чиста монета. "

Въпреки отдръпването си от спорта, Хабиб не е освободил купата в леката категория. Кормие счита, че това е верен ход, защото организацията няма потребност да бърза да коронова нов първенец.

" Мисля, че това е интелигентен ход и приказва за това каква стойност придава Хабиб... Когато Хенри Сехудо се отдръпна още същата вечер оповестиха, че Пьотр Ян ще се бие с някой за купата. При Хабиб Нурмагомедов обаче не се случиха по този начин нещата. Стоиш и се надяваш Стоиш, чакаш и се надяваш. Както Дейна сподели, той беше доста прочувствен.

Решение за нов първенец даже не е нужно да се взима през януари, когато Конър Макгрегър и Дъстин Поирие ще се бият. Може да се изчака до лятото... "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР