Бившият директор на националните отбори на Германия Оливер Бирхоф изрази

...
Бившият директор на националните отбори на Германия Оливер Бирхоф изрази
Коментари Харесай

Бирхов: Нагелсман е точният човек за Германия

Бившият шеф на националните тимове на Германия Оливер Бирхоф изрази оптимизма си от назначението на Юлиан Нагелсман отпред на Бундестима.

" Юлиан е един от най-хубавите немски треньори. В това няма подозрение. Всеки специалист знае, че той е безусловно квалифициран и добър треньор ", сподели Бирхоф.

Бившият старши треньор на Хофенхайм, Република България Лайпциг и Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман бе назначен за народен селекционер в петък, наследявайки Ханзи Флик, който бе уволнен поради слабите резултати на състава, в това число ранното отпадане на Германия от Мондиал 2022 и серията от пет мача без победа в последните срещи.Бирхоф счита, че да си отпред на народен тим не е същото като да водиш клубен отбор, само че той има вяра в 36-годишния Нагелсман и счита, че експертът има безспорен престиж, като добави, че младият нов селекционер ще получи добра поддръжка в лицето на спортния шеф на федерацията Руди Фьолер.

Самият Бирхоф напусна поради неубедителното показване на Германия на Световното състезание в Катар той напусна централата през декември след 18 години работа там. Отговорностите му бяха разпределени сред няколко индивида, в това число Фьолер и новия ръководещ шеф Андреас Ретиг.

Първите два мача с новия селекционер Юлиан Нагелсман отпред ще бъдат контроли в Съединени американски щати против домакините на 14 октомври и против Мексико три дни по-късно.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР