Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев, който обяви, че

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев, който обяви, че
Коментари Харесай

Александър Дунчев обвини ПП и ДБ, че повтарят порочни модели на ГЕРБ

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев, който разгласи, че в партията има задкулисие, упрекна партията си Политическа партия, че в коалиция с " Демократична България " повтаря порочни модели на ГЕРБ. В собствен коментар във Facebook той изрежда редица реторични въпроси, на които дава и отговорите. И дефинира рецензиите към него от страна на някогашните му съратници с израза " убийте вестоносеца ".

" Как бихте постъпили, в случай че сте събрали задоволително информация, която ясно демонстрира, че ПП-ДБ пресъздават порочните модели на ръководство на ГЕРБ, премахването на които бе съществена мотивация за основаването на Политическа партия и Демократична България, и че идеите за Промяна и Демокрация, идеалите, правилата и хората в партиите, в които вярвате безусловно биват завладяни или отвлечени? ", написа Дунчев.

" Как бихте реагирали, в случай че осъзнаете, че им голям риск българите да бъдат за следващ път подлъгани да дадат властта на партии и водачи, които идват с лъскавата фантазия за Промяна и Демокрация, само че попадайки в клопката на ГЕРБ и властолюбието, в най-хубавия случай ще зациклят страната в перманентна политическа рецесия, а в най-лошият случаи може да я подкарат към тирания? ", изрежда още той.

Според него е разумно да се сигнализира незабавно, в случай че преди избори " виждате, че по места ПП-ДБ се оплита в зависимости с ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" Само се замислете: Как си обяснявате, че никой от водачите на ПП-ДБ не поддържа войната, която започнахме с горски, няколко депутати и с Биволъ преди месец против нагласените търгове за дървесина на Радев в 10 стопанства, имащи за цел да захранят предизборно ГЕРБ и Движение за права и свободи с милиони левове? ", пита още някогашният началник на Агенцията по горите в кабинета " Петков ".

" Какво бихте създали, в случай че вие нямате никакви властови и лидерски упоритости, вярвате и имате сили да гоните само идеята си, в това да привлечете и подкрепяте екип от други хора с идея (и в Политическа партия и в ПП-СО), само че сте на 100% уверени, че с гореописаното политическо водачество и при неналичието на ефикасен вътрешно-партиен или външен публичен надзор, ПП-ДБ ще се трансформира в ГЕРБ-2, без никакъв късмет за продобиване на войната против гешефтурата, корупцията и путинизма? ", продължава да упреква Дунчев.

Той не е склонен с тезата, че проваля изборния триумф на ПП-ДБ.

" И въобще не е правилно, че един дребен човек може да прецака изборите на 4 партии с хиляди членове, милиони левове запаси, интернационален тил, и с големи бизнес и медийни връзки. В същинския корпоративен бизнес за сходна вреда отговорност носят само корпоративните водачи, които, в случай че не могат да менажират обикновени процеси и своите почитатели, значи не стават и би трябвало да си вървят! ", обобщава някогашният депутат от Политическа партия.

Дунчев показва още, че фамилията му е застанало компактно зад него и приканва хората да гласоподават, като употребяват преференциалния избор.

" Защото с преференциалния избор всеки от нас, всеки българин с сериозно отношение към мераклиите за власт, освен може да потърси отговорност на провалилите се политически водачи, само че най-много с преференциите може да избута на челни места всички хора с идея, които са избутани обратно, с цел да не пречат. Вече знаем кои са - в борбите бързо се разбра ", приключва посланието си несъгласният с подредбата на листите от страна на новата коалиция Политическа партия - Демократична България.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР