Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски обвини в лъжа Министерството

...
Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски обвини в лъжа Министерството
Коментари Харесай

Пеевски обвини Министерството на финансите, че лъже за негова фирма в САЩ

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски упрекна в неистина Министерството на финансите, че има записана компания в Съединени американски щати.

Повод за изказването му е публикуванияв сряда лист от, на които могат да бъдат наложени наказания по закона " Магнитски ". Този лист добавя 64-те компании, посочени от Съединени американски щати, за които се тврди, че са благосъстоятелност на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

" Нямам нито компании, нито банкови сметки, нито недвижими парцели в Съединените щати. Финансовото министерство разгласява неистина, че компания Pure blue event management LLC е моя благосъстоятелност и е записана в Съединени американски щати. Във въпросната компания съм имал дялово присъединяване, само че тя е била записана в Обединените арабски емирства, а не в Америка ", декларира Делян Пеевски пред изданието " Блиц ".

" Абсолютни операции са изказванията, че владея компания в Съединени американски щати. Не прави чест на служебното държавно управление да замесва моето име в сходни неистини ", добавя той.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи споделя още, че единственият санкционен лист по закона " Магнитски " е този, който бе оповестен от Департамента на Съединени американски щати.

" Всичко останало по тази тематика, както и разширение на този лист, е нечиста сделка ", споделя още Пеевски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР