Бившият депутат от Демократична България и финансист Владислав Панев внесе

...
Бившият депутат от Демократична България и финансист Владислав Панев внесе
Коментари Харесай

Внесоха сигнал срещу Бойко Борисов заради Неохим

Бившият народен представител от " Демократична България " и финансист Владислав Панев внесе сигнал в Комисията за финансов контрол (КФН) против водача на ГЕРБ Бойко Борисов след визитата на Бойко Борисов в димитровградския торов цех " Неохим "   в събота. Причината - акциите на сдружението се търгуват на фондовата борса, а изказванията на Борисов и на локалните шефове за положението му са в непосредствено несъгласие с последната публично подадена информация до вложителите за облага от над 75 млн. лв. за първите 6 месеца на годината. Това декларира Панев в своята Фейсбук страница. 

По думите на някогашния народен представител от Демократична България, има явен ред за оповестението на всяка значима вест за борсово търгувана компания, която може да оказва въздействие на цената ѝ . " Той не включва и зявления пред медии на някогашен министър председател в компанията на изпълнителния шеф и притежател. И то апокалиптични такива - за наложително прекъсване на работа (от уеб страницата на " Неохим " се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се прави всяко лято), за всеобщо освобождение на служащи и така нататък ", написа Панев. 

" Капиталовият пазар е дирек за развиването на всяка сполучлива стопанска система. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-голям е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е трансформирало ", декларира още той.

Финансистът регистрира въпреки всичко, че инфлацията и повишаването на суровините се отразяват тежко на огромна част от промишлеността. И предвижда, че има възможност и облагата на " Неохим " ще падне.

" Но си има правила за информиране на пазара и те би трябвало да се съблюдават. Бойко Борисов не е над закона ", счита още Панев. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР