Бившият депутат и премиерски съветник Яне Янев, сочен от ГЕРБ

...
Бившият депутат и премиерски съветник Яне Янев, сочен от ГЕРБ
Коментари Харесай

Яне Янев: Конституцията на ГЕРБ е нелепа. Сигурно имат друг истински вариант

Бившият народен представител и премиерски консултант Яне Янев, апетитен от ГЕРБ като подстрекател на концепциите им за нова конституция, дефинира конституционния план на ГЕРБ като обикновен и безразсъден и позволи, че те имат различен, " същински " вид.

" Рестарт може да се случи единствено посредством нов главен закон. Това, което са показали от ГЕРБ като план, считам, че е по-скоро, с цел да се задвижи парламентарната и конституционно регламентирана процедура. Предполагам, че те имат различен – същински, изчерпателен вид, съгласуван с новите действителности на времето, в което живеем. Моето мнение е, че в случай че единствено поради тези текстове желаят нова конституция, ми се коства неуместно . Проблемите в в този момент настоящата конституция са ужасно доста - тя е 7 пъти променяна и 70 пъти тълкувана ", разяснява Яне Янев в сряда пред БНР.

Премиерът Бойко Борисов, който от месец дава обещание решение на рецесията с митингите, искащи неговата оставка и тази на основния прокурор, предходната седмица разгласи, че изходът е " рестарт " на страната посредством. В понеделник ГЕРБ показа и, който бил от правосъдния министър Данаил Кирилов и други адвокати, а под внимание били взети и анализите на Яне Янев.

След като години наред се заканваше да смъкна Борисов, водачът на РЗС Яне Янев след това стана негов консултант в Министерски съвет по въпросите за противопоставяне на корупцията, само че след това напусна поста и в този момент е общински консултант.

Той от години приканва за свикването на Велико народно събрание и нова конституция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР