Бившият държавен секретар на САЩ и съветник по националната сигурност

...
Бившият държавен секретар на САЩ и съветник по националната сигурност
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър: Изявленията на Путин за опасения за сигурността трябва да се приемат сериозно

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и консултант по националната сигурност Хенри Кисинджър прикани за допустимо най-бързо преустановяване на спора в Украйна. Той сподели това в изявление за CNN.

Според Кисинджър е належащо да има договаряния. „ Освен това бих предизвестил да не протакаме тази война за неопределен срок. Защото следователно всичко ще бъде като през Първата международна война и евентуално ще има ескалация “, добави той. Бившият държавен секретар също изрази вяра, че страните от НАТО " скоро ще се схванат между тях какви би трябвало да бъдат резултатите от договарянията и какъв резултат е изпълним ".

Кисинджър обаче сподели, че алиансът не би трябвало да прави отстъпки на Русия, тъй че Москва да не получи " никаква изгода " от специфичната интервенция. Той също по този начин акцентира, че Украйна би трябвало да върне 15-20 % от териториите, които в този момент са под контрола на Руската федерация.

По-рано Хенри Кисинджър сподели, че разширението на НАТО трябваше да спре с Полша, а Украйна трябваше да заеме мястото на Финландия в връзките сред Русия и Запада. Освен това изказванията на съветския президент Владимир Путин за опасения за сигурността би трябвало да се одобряват съществено, добави той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР