Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън обяви, че подкрепя

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън обяви, че подкрепя
Коментари Харесай

Хилари Клинтън обяви подкрепата си за Джо Байдън в надпреварата за Белия дом

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън разгласи, че поддържа съпартиеца си демократ Джо Байдън за президентските избори през ноември, съобщи Франс прес.

"Искам да се причисля към всички тези, които ви поддържат да станете наш президент ", съобщи Клинтън, която изгуби президентските избори през 2016 година от милиардера републиканец Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

"Помислете си какъв брой друго щеше да е в този момент, в случай че имахме президент, който освен се вслушваше в гласа на науката и поставяше обстоятелствата пред измислиците, а и ни обединяваше ", сподели тя и добави: "Помислете си какво би било, в случай че имахме същински президент, а не просто човек, който играе ролята на подобен по малкия екран ".

Байдън, като някогашен вицепрезидент и сенатор с шест мандата, се е готвил за този миг през целия си живот. Това е миг, когато се нуждаем от водач, от президент като Джо Байън, съобщи Клинтън, представена от Асошиейтед прес.

Седемдесет и седем годишният Байдън благодари за поддръжката на "жената, която трябваше да е президент на Съединени американски щати ".

Двамата демократи управляваха посредством видеоконферентна връзка от вкъщи си полемика за въздействието на дамите при пандемията от Ковид-19.

С историческото си кандидатиране на президент Хилари Клинтън продължава да е авторитетна (и сложна) фигура в американския политически живот. Кампанията й за изборите през 2016 година въодушеви доста дами, а резонансът от загубата й от Тръмп се усеща до през днешния ден. Кандидатките за номинацията на демократическата партия за тазгодишните избори постоянно се сблъскваха със песимизъм, че жена може да стане президент, напомня АП.

Байдън даде обещание да избере жена за собствен вицепрезидент. Предвид опита й от 2016 година, Клинтън може да предложи на Байдън скъпи препоръки, до момента в който той се готви за изборите през ноември.

Клинтън е следващият представител от лагера на демократите, подкрепил Байдън. Преди нея това направиха някогашният президент Барак Обама, председателката на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси и водещи сенатори като Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

Байдън поддържа Хилари Клинтън през есента на 2016 година и постоянно повтаряше по време на сегашната акция, че тя "щеше да е страховит президент ".

Трябва напълно почтено да ти кажа нещо. Ще ми се в този момент да подкрепях преизбирането ти за президент на Съединените щати, сподели Байдън на Клинтън в края на виртуалната им полемиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР