Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън донесе вчера руска

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън донесе вчера руска
Коментари Харесай

Хилари Клинтън донесе ушанка на церемония по дипломиране в прочутия Йейлски университет



Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън донесе през вчерашния ден съветска ушанка на церемонията по връчване на дипломите в Йейлския университет (щата Кънектикът), където произнесе напътствено слово пред приключилите студенти, съобщи телевизия Ей Би Си, представена от ТАСС.

Така тя съблюдава традицията на прославения университет (който е завършила), да се поставят необикновени шапки на тържеството по случай дипломирането.

“Аз също донесох шапка”, сподели тя, гледайки младежите, нахлупили най-различни шапки. После извади черна кожена шапка със руски знак – алена звезда със сърп и чук. От видеозапис се вижда, че тя не поставя шапката, а единствено я демонстрира на залата.

“Ако не можеш да ги победиш, причисли се към тях”, пошегува се някогашната първа дама на Съединени американски щати. Така съгласно Ей Би Си тя явно е загатнала за загубата си на президентските избори през 2016 година, а и за президента Доналд Тръмп, който бе неин основен противник в борбата за Белия дом. Тръмп и негови сътрудници към този момент цяла година са обект на следствие от специфичен прокурор за хипотетичен сговор с представители на Русия за да бъде компрометирана съперничката му Хилари Клинтън.

В словото си тя приказва и своето проваляне на изборите и сподели, че и до момента съжалява за позволените неточности в изборната си акция. “Все още мисля, че анализът на това, което се случи в една толкоз странна и дива изборна акция в американската история, ще ни помогне да защитим нашата народна власт в бъдеще”, уточни 70-годишната Клинтън.

Словото й като цяло бе отдадено на компликациите, с които съгласно нея в този момент се сблъскват Съединените щати. Тя съобщи, че е обезпокоена от политическата поляризация в страната, само че изрази убеденост, че завършващите в този момент младежи са подготвени да се оправят с това предизвикателство. “Имаме работа с водачи, които безогледно подстрекават хората посредством своята ненавистническа реторика. Но все пак точно в този момент е настъпил моментът да преодолеем расовия, класовия и политическия ерес, колкото и комплицирано да е това”, акцентира тя, представена от ТАСС и Асошиейтед прес.

АП напомня, че точно в Йейлския университет младата Хилари Клинтън е срещнала своя предстоящ брачен партньор и президент на Съединени американски щати Бил Клинтън.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР