Бившият чешки депутат Доминик Фери бе осъден на три години

...
Бившият чешки депутат Доминик Фери бе осъден на три години
Коментари Харесай

Бивш чешки депутат бе осъден на три години затвор за изнасилване

Бившият чешки народен представител Доминик Фер и бе наказан на три години затвор за обезчестяване и опит за обезчестяване, съобщи Франс прес, като цитира чешката телевизия.

Той разгласи, че възнамерява да апелира, тъй като е почтен.

Фери беше най-младият народен представител по време на избирането си през 2017 година, на 21-годишна възраст, като част от групата на десноцентристката партия ТОП 09. 27-годишният в този момент мъж беше приет за отговорен в изнасилването на 17-годишно момиче и на друга жена през 2016 година - година преди избирането му.

Освен това съдът в Прага го призна за опит за обезчестяване на млада жена, която кандидатствала за стаж. Смята се, че това се е случило, когато той към този момент бил народен представител, през 2018 година

Това е първият случай в Чешката република, когато политик от подобен сан е наказан за полово закононарушение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Популярен измежду младите гласоподаватели поради прическата си " афро " и свиренето на пиано и акордеон, Фери подаде оставка от Народното събрание през май 2021 година, откакто полицията стартира следствие на обвиняванията против него. Той не се кандидатира още веднъж на парламентарните избори няколко месеца по-късно - през октомври 2021 година, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР