Бившият британски външен министър Дейвид Милибанд прогнозира "балканизация" за САЩ,

...
Бившият британски външен министър Дейвид Милибанд прогнозира "балканизация" за САЩ,
Коментари Харесай

„Балканизация“ и разпадане на САЩ предрича бивш британски външен министър

Бившият английски външен министър Дейвид Милибанд предвижда "балканизация " за Съединени американски щати, като дефинира като „ невиждан “ щурма на Капитолия от последователи на Тръмп, заяви „ Дейли Мейл “.

Според дипломата последователите на Тръмп са „ навалица ненавистници “, които са протегнали ръка на „ свещени демократични институции “. Бившият английски министър е убеден, че „ огънят на омразата “ към момента не е сподавен и последните събития във Вашингтон няма да сложат завършек на рецесията.

Според Милибанд съществува риск Съединени американски щати да станат като Балканите от интервалите на война и кръвопролития. Под „ балканизация “ той схваща процеса на раздробяване на района на разпокъсани етнически групи, обединени единствено от общо географско местонахождение и разкъсвани от омраза и несъгласия.

"Това е заплахата за Америка през днешния ден - актуалното напрежение не се лимитира единствено до часовите зони или даже политиката. Те засягат доста по-належащи въпроси - просвета, самовъзприятие, смисъл, светоглед ", сподели Милибанд.

Тези несъгласия се разпалват от новинарските машини, които избират клеветите пред дебатите, сподели още той. В случая със Съединени американски щати това е изпълнено със съществени опасности, защото доста американци имат огромен брой огнестрелно оръжие.

На 6 януари поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Капитолия. Четирима протестиращи и един служител на реда бяха убити. Размириците забавиха утвърждението на успеха на Джо Байдън на президентските избори с няколко часа. Демократите в Конгреса имат намерение да стартират втора процедура по импийчмънт на Тръмп в Камарата на представителите по обвинявания в подстрекаване към принуждение и безредици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР