Бившият британски премиер Гордън Браун разказа, че по време на

...
Бившият британски премиер Гордън Браун разказа, че по време на
Коментари Харесай

Британски експремиер разказа как Путин му е чел досието и го е унижавал с нисък стол

Бившият английски министър председател Гордън Браун описа, че по време на неговата аудиенция в Москва през 2006 година, Владимир Путин му е чел на глас неговото досие, формирано в съветските секрети служби. Браун съобщи това в за английското издание The Daily Telegraph.

" За пръв път се срещнах персонално с Путин през 2006 година, когато бях министър на финансите (Браун става министър председател през 2007, бел. ред.). Сложиха ме на доста невисок стол, с цел да го виждам изпод нагоре. Без подозрение, той (Путин, бел. ред.) е доста невисок мъж и по тази причина носи тези обувки с високи подметки и токове ", споделя Браун.

" И ето, че в един миг той извади тези хартии от моето досие и стартира да ми чете на глас всичко, което е написано там, пробвайки се да остави усещане, че знае за мен повече, в сравнение с аз самият. Затова, когато някои през днешния ден приказват, че Путин се е трансформирал и е станал по-агресивен в последно време, аз мога да кажа, че той си беше нападателен още тогава и ме заплашваше. Нямах никакви илюзии във връзка с него ", прибавя някогашният английски министър на финансите.

Гордън Браун е уверен, че Путин схваща единствено от груба мощ и само нея почита. Всякакви опити за взаимни отстъпки възприема като уязвимост.

" Неговият темперамент е да не се придържа към никакви правила в името на достигането на избрана цел ", разяснява някогашният английски министър председател.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР