Бившият британски министър на финансите Филип Хамънд, който напусна поста

...
Бившият британски министър на финансите Филип Хамънд, който напусна поста
Коментари Харесай

Бивш британски министър консерватор преговоря с лейбъристите за блокиране на Брекзит без сделка

Бившият английски министър на финансите Филип Хамънд , който напусна поста си тази седмица откакто Борис Джонсън стана министър председател , води секрети договаряния за прекъсване на възможен Брекзит без съглашение с опозиционната Лейбъристка партия, съобщи Ройтерс, цитирайки в. " Обзървър ".
 
 Джонсън и Хамънд Gulliver/Getty Images

Хамънд от дълго време се опълчва на напускането на Европейски Съюз без преходно съглашение , което да смекчи икономическия потрес. Според публикация, оповестена през вчерашния ден от в. " Обзървър ", той се е срещнал с представителя на лейбъристите по въпросите на Брекзит Киър Стармър , откакто е подал оставката си. Двамата са се споразумели да работят с други високопоставени депутати, в това число някогашният министър от Консервативната партия Оливър Летуин , с цел да обсъдят по какъв начин да употребяват гласовете в Народното събрание, с цел да блокират възможен Брекзит без съглашение.

Стармър съобщи пред вестника, че е ясно в каква посока се движи консервативното държавно управление на Борис Джонсън. " Така че е по-важно от всеки път да изградим мощен съюз сред двете партии, с цел да попречим на Брекзит без съглашение ", добави опозиционният народен представител.-->

Джонсън декларира, че желае да подписа с Европейски Съюз ново съглашение за Брекзита, само че в случай че би трябвало е подготвен да изведе Англия от съюза на 31 октомври и без да има реализиран контракт. Премиерът не изключва и опцията да прекъсне работата на Народното събрание, в случай че депутатите заплашат да блокират напускането без съглашение , напомня Ройтерс.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР