Бившият баскетболист от НБА Йонас Йеребко е отстранен от националния

...
Бившият баскетболист от НБА Йонас Йеребко е отстранен от националния
Коментари Харесай

Отстраниха баскетболист от националния отбор заради договор с ЦСКА Москва

Бившият баскетболист от НБА Йонас Йеребко е отхвърлен от националния тим на Швеция до последващо разпореждане, откакто подписа контракт с съветския ЦСКА Москва, оповестиха от баскетболната федерация на страната.

Генералният секретар на централата Фредрик Юламо е разговарял с 35-годишният Йеребко в сряда и е декларирал на баскетболиста, че желанието му да се състезава в Русия е несъвместимо с полезностите на шведския баскетбол.

„ След диалога, за жалост трябваше да вземем решение, че няма условия Йонас Йеребко да съставлява националния тим на Швеция “, обясниха от централата.

Йонас Йеребко е измежду най-хубавите шведски баскетболисти и игра няколко години в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада. Той се реалокира в Русия през 2019-а, когато подписа с Химки, само че беше без тим в продължение на година, преди да подпише с ЦСКА до края на сегашния сезон.

„ Чест е да се причисля към подобен исторически клуб като ЦСКА. Очаквах опцията още веднъж да играя баскетбол и съм разчувствуван да се причисля към отбора “, разяснява Йеребко пред формалния уебсайт на съветския тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР