Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че е съсипан от

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че е съсипан от
Коментари Харесай

Как световните политици реагираха на покушението срещу Шиндзо Абе

Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи, че е унищожен от нападението против някогашния японски министър председател Шиндзо Абе. Той го назова " в действителност популярен човек и водач " и добави, че Абе е бил негов " същински другар и, доста по-важно, другар на Америка ".
" Това е голям удар за прелестния народ на Япония, който го обичаше и му се възхищаваше толкоз доста. Всички се молим за Шиндзо и неговото отлично семейство! ", написа Тръмп в личната си обществена мрежа, представен от Асошиейтед прес.



Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, която е на посещаване в Сидни, съобщи, че е " надълбоко шокирана ". " Той беше един от първите водачи, с които имах публична среща, откакто поех поста. Беше доста предан на работата си, в същото време благ и милосърден. Спомням си, че когато се срещнахме, малко откакто бяхме изгубили нашия домакински любим, той ме попита по какъв начин съм - дребен жест, който демонстрира какъв човек е той ", описа Ардърн. " Мислите ми са с неговата брачна половинка и народа на Япония. Подобни събития раздрусват надълбоко всички нас. "

" Дълбоко съм тъжен от офанзивата против моя другар Шиндзо Абе. Нашите мисли и молебствия са с него, фамилията му и народа на Япония ", написа в Туитър индийският министър-председател Нарендра Моди.

Филипинският секретар по външните работи Енрике Манало сподели, че новината го е потресла и разтревожила. " Изразявам състрадание и се апелирам за бързото му възобновяване ", добави той.

Индонезийският министър на външните работи Ретно Марсуди, която е в Бали, където ръководи срещата на външните министри на страните от Г-20, също изрази състрадание и насочи молебствия за бързо възобновяване на Абе.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР