Бившият американски президент Доналд Тръмп пристигна вчера с частния си

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп пристигна вчера с частния си
Коментари Харесай

Тръмп пристигна в Ню Йорк, за да се яви пред съда в Манхатън

Бившият американски президент Доналд Тръмп дойде през вчерашния ден с частния си аероплан от щата Флорида в Ню Йорк, където ще му бъдат предявени обвинявания, свързани с следствието за подкупване на порноактриса, с цел да купи мълчанието ѝ по време на предизборната акция за президентските избори през 2016 година, предадоха международните организации.   Преди да напусне имението си в Мар а Лаго във Флорида, Тръмп написа с основни букви в обществената си мрежа Truth Social, че се насочва към Ню Йорк, с цел да „ направи Америка още веднъж велика “ и че е жертва на „ лов на вещици, когато ( неговата) велика страна потъва в пъкъла “, показва Reuters.   Тръмп напусна дома си в Мар а Лаго към обяд в понеделник, пътувайки в конвой по пътища, изпълнени с поддръжници, преди да се качи на борда на самолета си, като тв приемникът му беше надъхан на Fox News, предаващ онлайн заминаването, добавя The Wall Street Journal.
 
Неговият частен " Боинг 757 ", върху който е изписано неговото име, кацна към 19:25 ч. по Гринуич на летище LaGuardia в Ню Йорк. След това някогашният президент се насочи към Trump Tower в Манхатън, с цел да се срещне със своите юристи и други съветници.

Районът към Trump Tower, където предприемачът ще остане 36 часа, е под засилена защита от дни, макар че към този момент единствено шепа стачкуващи за и срещу Тръмп стачкуват там, отбелязва Reuters. От петък негов съперник се разхожда с два надписа: „ Затворете го и... Изхвърлете ключа “.

Поддръжниците му пък носят табели с надписи „ Арестувайте Байдън “ и „ Тръмп победи “. Пред постройката имаше и гол " каубой " с китара. 
Процесът против Тръмп е първият сходен случай на покачване на обвинявания за престъпно закононарушение против някогашен американски президент. Той е още по-знаков, защото 76-годишният милиардер републиканец още веднъж се включи в конкуренцията за номинация на Републиканската партия, с цел да си върне президентския пост през ноември 2024 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР