Бившият американски президент Доналд Тръмп обвини федералните власти в безразличие

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп обвини федералните власти в безразличие
Коментари Харесай

Тръмп обвини властите в безразличие след инцидента с дерайлирал влак в Охайо

Бившият американски президент Доналд Тръмп упрекна федералните управляващи в " равнодушие " към град в Охайо, който потърпевша от дерайлиране на трен с химикали, предадоха Би Би Си и БНР.

По време на аудиенция в Източна Палестина, щата Охайо, Тръмп настоя, че неговото посещаване е предиздвикало администрацията на Джо Байдън да отдели повече запаси за възобновяване на региона.

Местни поданици изрази недоволството си от " неналичието на отговори " от страна на управляващите.

Днес на посещаване там се чака министърът на превоза Пийт Бутиджидж.

Тръмп се срещна в сряда с кмета на Източна Палестина Трент Конуей и направи подаяние – бутилки с питейна вода марка " Тръмп " и почистващи материали. На събитие в локалната пожарна той разкритикува федералното държавно управление, че е " предало " града с население към 5000 души.

" Когато разгласих, че пристигам, те трансформираха тона. Невероятен феномен, " разяснява Тръмп.

Кратката му тирада включи и отявлен удар към Байдън, който съобщи по-рано тази седмица, че се надява " да има останали пари " за вредите в Източна Палестина.

Припомняме, че на 5 февруари товарен трен с химикали дерайлира в града, като провокира огромен пожар в региона на случая. Композицията от 50 вагона е излязла от релсите, имало няколко детонации.

Местните управляващи подредиха на към 2 хиляди от жителите на близкия град да изоставен домовете си. Става дума за хора, чиито къщи са ситуирани на разстояние по-малко от километър и половина от мястото на злополуката.

Останалите жители бяха предизвестени да не излизат от у дома. Няма данни за жертви и потърпевши.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР