Бившият американски конгресмен Джъстин Амаш съобщи, че няколко негови роднини

...
Бившият американски конгресмен Джъстин Амаш съобщи, че няколко негови роднини
Коментари Харесай

Бивш американски конгресмен каза, че негови роднини са убити при израелския удар по гръцката църква в Газа

Бившият американски конгресмен Джъстин Амаш заяви, че няколко негови родственици са били убити при израелския въздушен удар по гръцка православна черква в линията Газа, съобщи Ройтерс. Амаш е първият палестино-американец, член на Конгреса.

" Семейството ни изпитва мощна болежка ", написа Амаш в обществената мрежа " Екс ". " Нека Бог бди над всички християни в Газа и над всички израелци и палестинци, които страдат, без значение от тяхната вяра ", добави той. 

Палестински публични лица споделиха, че минимум 500 мюсюлмани и християни са се укривали от израелските бомбардировки в гръцката православна черква " Свети Порфирий ", а здравното министерство на палестинския анклав заяви, че при израелския удар, който беше нанесен предходната нощ, са били убити 16 души.

Израелската войска изясни, че част от църквата е била развалена при удар по намиращ се наоколо команден център на " Хамас " и че прави инспекция по случая.

Амаш, който е американец от палестински генезис, беше представител на Републиканската партия в долната камара на Конгреса в интервала сред 2011 и 2021 година, отбелязва Ройтерс. Той е неприкрит критик на някогашния президент Доналд Тръмп и напусна Републиканската партия през 2019 година, а по-късно се причисли към Либертарианската партия.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР