Бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски скочиха на

...
Бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски скочиха на
Коментари Харесай

Ексвътрешните министри Маринов и Терзийски питат Демерджиев: Ние ли сме виновни за тежката криза на сигурността в страната?

Бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзийски скочиха на служебния МВР-шеф Демерджиев след телевизионните му пояснения, че е махнал шефа на ОДМВР-Кюстендил тъй като се срещал с тях. С изявления в обществените мрежи питат те ли си отговорни за тежката рецесия на сигурността в страната. Ето какво написа Младен Маринов:

Почти всеки ден жертви след тежки произшествия.

По пътищата вилнеят пияни и дрогирани водачи.

Хаос на границата и служители на реда, убити от противозаконни мигранти.

Ръст на битовата престъпност.

Криза на интегритета в Министерство на вътрешните работи и подозрения за полицейски чадъри.

Това е тъжната картина в България след година и половина политическо ръководство на лицето Бойко Рашков и „ смяната “ в Министерство на вътрешните работи. Недоумявам обаче по какъв начин и за какво за тежката рецесия на сигурността в страната, отново се оказахме отговорни с моя другар и сътрудник Христо Терзийски. Това се случваше непрекъснато, до момента в който Рашков се разпореждаше в Министерство на вътрешните работи. Но очевидно рецидивите са живи, а чиновниците не престават да бъдат местени по всички страни като единствените претекстове за това са “Младен Маринов ” и “Христо Терзийски ”. Без значение дали има нещо правилно в това. Всъщност, през последната година и половина се наслушахме на доста неистини по наш адрес. Винаги, когато избухнат следващите кавги, свързани с МВР…

Колегата му Христо Терзийски също добавя:

Недоумявам за какво при съществуването на толкоз съществени действителни проблеми, свързани с активността на Министерство на вътрешните работи и противодействието на престъпността, служебният министър отклонява публичното внимание с внушения по отношение на активността на членове на Политическа партия ГЕРБ.

По-големият проблем е, че безредните му дейности в допълнение демотивират чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи.

И защото той замеси моето име, смятам, че е значимо истината да бъде изяснена и показана в цялост пред медиите и обществото. Затова ще внеса настоящ въпрос към министъра, с цел да изясни изказванията си от парламентарната естрада. Казвал съм нееднократно, че в една правова страна всеки би трябвало да носи отговорност за думите и постъпките си – и депутати, и министри
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР