Бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов влязоха

...
Бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов влязоха
Коментари Харесай

Разпитват бившите шефове на АПИ за катастрофата край Своге

Бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов влязоха в Националната следствена работа, с цел да бъдат разпитани по отношение на тежката злополука край Своге.

Навлизане Дончо Атанасов сподели, че е извикан в Национална следствена служба в качеството му на очевидец.

"В качеството на очевидец ме викат, най-малко по този начин е написано в призовката. Моят автограф не стои под стартирането в употреба на пътя ", сподели преди да влезе в Национална следствена служба и Лазаров.

Моят автограф не стои под стартирането в употреба на пътя”, безапелационен бе Атанасов.

"Практика е да се пуска пътят по време на ремонт, тъй като няма по какъв начин да затворим пътя” , разяснява от своя страна Лазар Лазаров.

В четвъртък няколко часа продължиха разпитите на районния министър Николай Нанков, ръководителя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов и шефа на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров в Националната следствена работа.

Нов орган за пътищата - какво свърши досегашният

В следствието бяха призовани и още двадесетина чиновници на АПИ по отношение на следствие на качеството на пътя, където стана трагичната злополука с рейс на 25 август, при която починаха 17 души, а 21 бяха ранени.

След повече от три часа разпит районният министър Николай Нанков съобщи, че ще има осъдени за злополуката край Своге и че част от консорциумите са почнали да отстраняват дефектите по пътя край Своге.

Вижте още по тематиката:

Съдът пусна водача на рейса

Разказ на жена, оживяла в рейса

Борисов: Към никого няма да има прошка

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР